Система рекрутингу донорів ДонорUA або навіщо реєструватись в нашій системі

n/a

27 лютого 2016 року, 23:40

alt text

Інколи дуже цікаво слухати як люди сприймають наш проект. Особливо цікаво, коли я чи члени команди вживають таке словосполучення "система рекрутингу". Чи то слова невідомі, чи в кожного своє значення слів, чи саме в такому словосполученні у людей включається бурхлива фантазія, але зміст в кожного свій.

Я, навіть, знаю чому саме так...

Влітку я відвідала громадську організацію Службу крові при Маген Давід Адом (МДА). Це єдина ГРОМАДСЬКА організація, що займається донорським рухом в Ізраїлі. При зустрічі з професором Шинар, що очолює Службу крові МДА, я дізналась багато корисних і цікавих речей і одна з них - що таке донорство крові в Ізраілі та світі і які основні складові процесу. Так от Служба крові має складатись із двох рівноправних функцій:

  1. Рекрутинг донорів крові та її компонентів
  2. Тестування крові та її компонентів

Так що ж таке рекрутиинг донорів і чому для нас, українців, ці слова є зовсім неоднозначними в трактуванні?

Рекрутинг донорів - це програма/система залучення безоплатних донорів крові та її компонентів до регулярного донорства та донорського руху в цілому.

В усьому світі саме рекрутингом донорів крові та її компонентів займаються громадські організації. На те є свої причини і одна з них - віддати цю функцію громадській організації означає удешевити процес. Оскільки громадські організації існують за рахунок громади, а не держави, остання в такому питанні виграє з усіх сторін. Питання пошуку донорів вирішено і є відповідальний за цю функцію орган, хоча і недержавний. Питання фінансування знято і значно доцільніше ці кошти використати для якості крові, аніж утримувати роздутий штат персоналу. Україні поки що складно даються такі свідомі крови, але ми не втрачаємо надії. А поки ще не посіяне державне "насіння" плоди не дає, ми запустили систему рекрутингу донорів крові та її компонентів ДонорUA і спільними зусиллями розвиваємо її.

Проект ДонорUA - це не платформа оголошень про допомогу, а потужна система, що дає можливість донору крові та її компонентів користуватись зручним ресурсом при плануванні своїх кроводач, обирати найближчий центр переливання крові, слідкувати за своїми кроводачами. Проект несе в собі величезну складову інформаційного та консультативного характеру. Ми відповідаємо на всі запитання, консультаємо і роз'яснюємо всі деталі, залучаючи спеціалістів як лікарів так і юристів. Ми будуємо культуру надання правильного і якісного сервісу в медичній сфері та службі крові. Вам залишається просто ним користуватись 😃

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.