Рік життя ДонорUA!

n/a

14 березня 2016 року, 12:19

alt text

13 березня для команди і проєкту ДонорUA важлива дата. Рік тому ми офіційно вийшли в інтернет-простір як працююча автоматизована перша всеукраїнська система для донорів крові, реципієнтів, центрів крові. І зараз ДонорUA являє собою автоматизовану систему рекрутингу донорів крові та/або її компонентів.

Як рік тому, так і зараз ми працюємо на волонтерських засадах цілодобово над системою, що пришвидшує пошук донорів крові, а значить - рятує життя. Змінились лиш масштаби проєкту, методи реалізації цілей, збільшилась команда і почали проявлятись перші натяки на те, що ми доторкнулись до землі і можемо втриматись на ній. Про тверде стояння навіть мова не йде - ще працювати і працювати, боротись, ламати, розвивати і будувати!

Ми виросли не тільки кількісно, а й якісно. При вдосконаленні ДонорUA використовуються найсучасніші хмарні і мобільні технології та інструменти. Система інтегрована в центр інформування киян Київської міської державної адміністрації в рамках ініціативи Kyiv Smart City та систему «Розумне місто». Працює система заохочень для донорів, які можуть отримати певні подарунки (наприклад, квитки в кіно) за свої підтверджені кроводачі та інші активності.

Функціонал ДонорUA виріс в рази і на цьому ми не зупиняємось. Хочемо робити і робимо сервіс зручним для донорів, а удосконалені алгоритми пошуку донорів дозволяють пришвидшити їх пошук в рази. Тривалість пошуку на сьогодні складає 20 хвилин, що і не зрівняти з минулорічними 2 днями без ДонорUA.

Не може не радувати та кількість людей, яка щодня збільшується. На сьогодні зареєстрованих донорів на сайті вже перевищую 4200 донорів.

Наша активність в соціальній мережі Facebook вражаюча.

Варто зазначити, що на маркетинг та адміністративну діяльність, на технічну розробку і підтримку ми витрачаємо власні кошти, які звичайно, обмежені, і розгорнути проєкт так масштабно, як ми можемо і нам би хотілось, поки що не вдається. Тому, ми будемо раді вашому партнерству та підтримці.

Наші короткострокові та довгострокові плани:

  1. Розробка мобільних додатків, що стануть надзвичайно важливим способом комунікації між волонтерами, донорами, реципієнтами та центрами здачі крові.

  2. Інтеграція з центрами переливання крові з метою отримання актуальної інформації про потреби певних груп крові та її компонентів. На базі цієї інформації ми плануємо створити математичні моделі, що будуть прогнозувати потреби в містах чи регіонах.

  3. Створення робочого кабінету для центрів переливання крові, де вони зможуть бачити заплановані кроводачі, статистику та вносити довідкові дані. Робочий кабінет донора та робочий кабінет адміністратора системи вже існує.

ДонорUA - хороший приклад соціального проєкту, що доводить просту істину: Хочеш - зробиш! Знайдеш можливість, час, команду і зробиш. Все тому, що бачення і цінність проєкту полягає у створенні працюючого рішення, а не в популістських закликах!

Ми вам щиро дякуємо за довіру і підтримку!

Назавжди ваша, команда ДонорUA

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.