Команда ДонорUA стала переможцем конкурсу Startup Weekend: Social Innovation у Стокгольмі

Наша команда активно вивчає світовий досвід в області донорства та eHealth, але водночас має багато цікавих ідей для реалізації їх як в Україні, так і за її межами.

5 квітня 2016 року, 12:56

Наша команда активно вивчає світовий досвід в області донорства та eHealth, але також має багато цікавих ідей для реалізації як в Україні, так і за її межами. Одна з таких ідей, а саме розробка інтелектуальної системи рекрутингу донорів на базі соціальних мереж та системи розумних ботів, стала переможцем конкурсу Startup Weekend: Social Innovation, що проходив 18-20 березня у Стокгольмі.

Кожних дві секунди в світі хтось потребує кров. 90% людей, що можуть бути донорами, не є донорами. Проте більшість відзначає, що із задоволенням готові стати ним, якщо це не буде займати багато часу або якщо їх про це попросять (звісно, якщо такі прохання будуть надходити не через білборди в місті чи реклами на ТВ - оскільки процент тих, хто відгукується на такі оголошення мізерний в усьому світі). Друга проблема - велика кількість заплутаних правил, протипоказів, віддаленість центрів крові/відділень трансфузіології від місця проживання чи роботи. Лінь і відсутність розуміння важливості донорства -це ще додаткові причини, чому люди не здають кров.

Суть проекту під кодовою назвою YouDonor (який в результаті перетворився на проєкт udonors) заключається в тому, щоб використовувати усі наявні сучасні комунікаційні канали для рекрутингу донорів. Це можуть бути соціальні мережі, месенджери, розумні системи оповіщення та таргетовані розсилки. Система розумних ботів може автоматично відповідати на запитання донорів, розсилати повідомлення, слідкувати за певними медичними показниками донора та автоматизувати певні процеси (наприклад, зарезервувати місце в центрі здачі крові чи повідомити про те, що центр буде додатково працювати в суботу).

Голосування за проекти

Протягом двох днів наша команда розробляла прототип, спілкувалась з менторами і навіть знайшла міжнародного едвайзера (adviser з англ. радник) - людину з великим досвідом побудови стартапів. Ним став Diego de Jódar.

Варіанти спілкування з "розумним" ботом

А ось і переможний момент:

alt text

Презентацію можна завантажити за цим посиланням.

Про Startup Weekend:

Startup Weekend об'єднує в своїй мережі більше 150 країн і за весь час свого існування допоміг зібратися 23 тисячам стартап командам. За 54 години Хакатона ідея стає прототипом. Можна прийти зі своєю ідеєю і зібрати для неї команду або навіть прийти вже зі своєю командою. Головна задача - провалідувати ідею, отримати зворотній зв'язок та весело провести час.

Ми щиро раді, що наша ідея та проект зацікавив зарубіжних колег і сподіваємось, що це лише початок нашої плідної співпраці.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.