Як Дніпро Всесвітній день донора відзначав

Всесвітній день донора крові - єдиний день на рік, коли увага всієї громадськості належним чином прикута до донорства крові. Саме тому Дніпропетровська обласна станція переливання крові разом з активістами ДонорUA почала готуватися до свята ще в травні.І ось цей день настав.

21 червня 2016 року, 19:40

Всесвітній день донора крові - єдиний день на рік, коли увага всієї громадськості належним чином прикута до донорства крові. Саме тому Дніпропетровська обласна станція переливання крові разом з активістами ДонорUA почала готуватися до свята ще в травні. І ось цей день настав.

Весь тиждень з 13 по 17 червня станція запрошувала донорів на святкову кроводачу, та звісно 14-го червня найголовніший день. На станції створили святкову атмосферу, прикрасили все кульками, підготували подарунки донорам. Асоціація традиційно запрошувала донорів з Клубу активного відпочинку KAVA, з яким з 2012 року періодично проводили заходи. Через стільки років діяльності ми вже приходимо на станцію і завжди зустрічаємо знайомі обличчя, багато хто вже знає один одного, і це надає чудової теплої атмосфери на станції переливання!

alt text

Для донорів на честь свята маленькі пацієнти з дитячої гематології підписали листівки, дякуючи за подаровану часточку здоров'я. Їх, разом з браслетами "Лінія життя" та подарунками від станції, вклали у святкові пакунки, люб'язно надані до свята ТОВ РА "Академія" та ТМ"PackArt"

alt text

З самого ранку потік журналістів висвітлював події на станції. Однією з найпомітніших стала семисота донація єдиного донора-героя України Ніколаєва Володимира Костянтиновича. Видатний донор цього року ще й святкуватиме 40 років свого донорського стажу! Звання Героя України Володимир Костянтинович отримав у 2006 році. За своє життя він один здав 520 літрів крові та 230 літрів плазми, тільки уявіть!

Окрім традиційного прийому донорів відбувся також урочистий концерт, в рамках якого відзначали всіх, хто причетний до донорства крові. Багато статистичної інформації повідомили з нагоди свята, таким чином актуалізували, що дніпрянам є чим пишатися! За рік на Дніпропетровині здійснюється 66 тис донацій від 44 тис донорів! Працює три станції переливанння з одним філіалом та 15 відділень переливання крові. Для поранених за час проведеня АТО ми здали більше 5 тис літрів крові. Річна потреба лікарні Мечникова - 5,5 тис донацій, обласной дитячої лікарні - 2,5 тис донацій на рік (з них 1000 - це тільки дитяча гематологія), онкологічний диспансер - 1000 донацій на рік. Це лише декілька лікарень, але відчуйте масштаб потреб нашого регіону у донорській крові!

alt text

Були присутні представники влади, Департаменту охорони здоров'я, МНС, багатьох лікарень, громадських організацій і, звісно, донори крові. На Дніпропетровщині – 9 тисяч Почесних донорів України. 14 червня, у Всесвітній день донора, високе звання отримали ще п’ятеро. 30 жителям області, які роблять безцінний внесок у добру справу, вручили подяки і квіти.

Наша незмінна ведуча Олена Володіна в перервах між нагородами запрошувала на сцену артистів.

За багаторічну активну співпрацю була нагороджена і команда Асоціації молодих донорів України. У Дніпропетровську спільно з ДОСПК волонтерами за роки взаємодії було проведено 31 донорських акції (в т.ч. з кількістю здали донорів від 40 до 390 (в період проведення АТО), налагоджені схеми взаємодії з адміністрацією міста і області, ЗМІ, ВУЗами, школами тощо. Періодично проводяться корпоративні дні донора з різними установами, екскурсії для школярів, створений сайт станції переливання. Раді усвідомлювати, що трансфузіологи області відкриті до співпраці, роботи для розвитку та цінують внесок громадськості.

alt text

Ввечері волонтери Асоціації провели вже менш офіційну зустріч у Книгарні "Є" для всіх бажаючих. Ми запрошували найактивніших наших донорів, помічників та всіх зацікавлених відзначити разом з нами цей святковий день. Ми дякували всім, хто здає з нами кров та підтримує нашу діяльність, і нагороджували приємними сюрпризами. Відповідно до теми "Кров об'єднує всіх нас" ми вирішили показати якомога ширше діяльність Асоціації у Дніпрі, розповісти про заснуваня та розвиток донорського руху та показати, як на справді багато людей поєнуються у цій справі!

alt text

Щиро дякуємо всім, хто був з нами у цей день - як подумки, так і безпосередньо присутнім! Це наша спільна справа і спільне свято!

Дякуємо за підтримку керівництву ТОВ РА "Академія" та ТМ "PackArt", фотографам Арсену Дзодзаєву, Андрію Батозському, Артем Костюку, Сергію Мещерякову, Михайлу Кісенко, БФ "Милосердя та молодь", Книгарні "Є", Надії Подвойській ( майстру імбирних пряничків)

Більше фото - на наших сторінках у соц.мережах: https://vk.com/krov_ua_dp, https://www.facebook.com/krov.ua.dp/

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.