Відбувся черговий всеукраїнський з'їзд Асоціації молодих донорів України

2 та 3 липня до Вишгорода під Києвом з'їхались координатори та волонтери Асоціації молодих донорів України, щоб обмінятись досвідом та побудувати стратегію подальшої роботи.

6 липня 2016 року, 20:51

alt text

2 та 3 липня до Вишгорода під Києвом з'їхались координатори та волонтери Асоціації молодих донорів України, щоб обмінятись досвідом та побудувати стратегію подальшої роботи.

alt text

"Наш 4-ий всеукраїнський з'їзд об'єднав волонтерів з 20 міст України. Така кількість міст на з'їзді - вперше з часів існування Асоціації (з 2007 року). Це ще раз підтверджує те, що ми потрібні в кожному місті. І я з гордістю можу тепер сказати, з такою командою ми можемо все і реформувати, і розвивати, і популяризувати донорських рух України професійно. Я щаслива працювати пліч-о-пліч з такими людьми", - розповіла президент АМДУ Ірина Славінська.

alt text

Два дні насичених тренінгів та обговорень дозволили волонтерам відкрити для себе нові стратегії роботи. Зокрема, осередки-новачки перейняли досвід більш успішних команд та їх проектів. До прикладу, івано-Франківська база донорів активно розвивається завдяки акціям "Група крові" - прямо посеред вулиці студенти медінституту під керівництвом досвідченого наставника перевіряють групу крові містян.

alt text

Як і Франківськ, позитивним досвідом поділились дніпровські волонтери, новини якого часто світяться у всеукраїнських ЗМІ під заголовками типу "сотні містян здали кров для хворих, постраждалих":

"Успіх не твориться в один момент. Не завжди у нас були тисячі донорів під стінами станції. Ми працювали над популяризацією донорства у Дніпрі ми працювали довгих 7 років: стикались із різними проблемами, але покращувались і йшли далі. І кожному це під силу. Головне - вірити у те, що робиш", - розповіла координатор Дніпровського осередку, виконавчий директор АМДУ Вікторія Іванова.

Асоціація працює над тим, аби людям не доводилось поспіхом шукати донорів поміж своїх родичів та знайомих, аби дати можливість рідному сердечку битись хоч на кілька днів довше. Основна мета діяльності Всеукраїнскої громадської організації "Асоціація молодих донорів України" - популяризувати донорський рух в Україні. Саме зусиллями Асоціації було створено єдину електронну всеукраїнську систему рекрутингу донорів Donor.ua. Основне призначення платфоми - швидкий пошук донорів у власному місті індивідуально для кожного реципієнта. На цій платформі міститься інформація про історію донорства, закондавчі проекти цього напрямку і, звісно, поради про протипоказання та підготовку до кровоздачі.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.