Проект "Кров новин - новини крові" прямує до Кропивницького

Акція "Кров новин - новини крові" сприяє популяризації донорства серед молоді та закликає журналістів до висвітлення проблематики здачі крові у ЗМІ,

31 жовтня 2016 року, 18:06

Наступним містом, яке приймає просвітницьку естафету акції ВМГО “Асоціація молодих донорів України” та Асоціації журналістів “Спільний простір”, став Кропивницький.

Акція пройшла у місті в два етапи. Розпочалася з донації крові у обласній станції переливання крові. На заході були присутні не лише донори зі стажем, а й першопрохідці у цих лавах.

Постійний донор, викладач КДПУ ім. В. Винниченка Роман Пикалюк намагається якомога частіше брати участь у подібних заходах: "Долучився до донорського руху ще х часів студентства. Не завжди здаю кров на акціях, бувало і сам приходжу, коли є час і можливість. Гарна ініціатива - висвітлити весь процес. Потрібно залучити більше молоді".

Продовжив акцію круглий стіл з елементами тренінгу «Служба крові в Україні: реалії і картинка у ЗМІ». В його рамках три десятка майбутніх журналістів КДПУ ім. В. Винниченка проаналізували матеріали колег на тему донорства.

Результати моніторингу вказали напрямки в яких треба працювати надалі, а саме - висвітлення історій конкретних донорів, чи історій людей, які зіткнулися з проблемами під час спроби здати кров. Брак просвітницьких матеріалів про те, як готуватись до донорства, які є протипоказання, тощо.

Проект “Кров новин – новини крові” реалізується за підтримки Посольства США в Україні. Кропивницький – один із 4 міст України, який отримав грант на проведення такої акції. Проект уже побував у Львові та Житомирі, на черзі – Харків.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.