Скасування державного фінансування служби Товариства Червоного Хреста України

Численні правопорушення і непрозора звітність Червоного Хреста за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти державного бюджету.

16 січня 2017 року, 11:59

alt text

Міністерство охорони здоров'я України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) починаючи з 2017 року.

1 грудня 2016 керівництво Міністерства охорони здоров’я України зустрілося з представниками Товариства Червоного Хреста України, щоб в чергове повідомити про припинення фінансування служби за кошти державного бюджету. Міністерство охорони здоров'я України виступає за скасування державного фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) починаючи з 2017 року.

За останні 2,5 роки на забезпечення діяльності ТЧХУ з державного бюджету було виділено 226,5 млн грн., які направили на виплату заробітної плати 3,1 тисячі працівників патронажної служби та служби розшуку.

У всьому світі Національні Товариства Червоного Хреста фінансуються за рахунок благодійних пожертв донорських організацій, небайдужих громадян, членських внесків, а не з коштів держбюджету.

Кошти, які раніше виділялися на ТЧХУ, можливо перерозподілити на інші програми, які недофінансовуються в Україні.

Детальніше про результати аудиту роботи ТЧХУ у звіті Рахункової палати та у дослідженні Transparency International "Барометр Світової Корупції" (Global Corruption Barometer).

МОЗ України не бачить сенсу у дублюванні ТЧХУ функцій Мінсоцполітики в частині надання соціальних послуг самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, дітям-сиротам, інвалідам, безпритульним, немічним та іншим соціально незахищеним верствам населення, які потребують турботи та підтримки.

Численні правопорушення і непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти державного бюджету.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.