Завершено перший етап проекту Кровомобіль

Проект КРОВОМОБІЛЬ має три рівні/етапи реалізації та повністю відноситься до медицини катастраф. Всі три етапи - фандрейзингова кампанія, тобто збір коштів, на закупівлю мобілів та необхідного обладнання.

31 січня 2017 року, 16:07

alt text

Втрата крові – одна з найпоширеніших причин смерті під час бойових дій. Достеменно невідомо, скільки військових АТО померли саме через втрату крові та світова статистика свідчить, що від 25% до 45% військових втрат стається саме з цієї причини. Для того, щоб збільшити шанси бійців на виживання, волонтери передають на передову кровоспинні препарати – під час війни вони на вагу золота. Та це лише тимчасове вирішення проблеми. Кровоспинне, якщо воно і є на позиції, зупиняє кровотечу, але щоб врятувати пораненого треба зробити набагато більше – як мінімум, компенсувати масштабні крововтрати.

Переливання крові – часто єдиний шанс «відтягнути час» та дати лікарям можливість надати необхідну допомогу. В таких випадках військові парамедики та госпітальєри намагаються якомога швидше доправити потерпілого до місця, де йому можуть зробити переливання. Та така можливість є не завжди, крім того, і сама дорога – теж дуже нелегке випробування для пораненого. Вирішити цю проблему взявся лікар-трансфузіолог Ростислав Зауральский, саме він був ініціатором та натхненником розробки логістичного мобіля для правильного та необхідного транспортування компонентів крові. Йому на допомогу прийшов Благодійний фонд «Клуб Дивосвіт» та ВМГО «Асоціація молодих донорів України». People’s Project теж не міг лишитися осторонь, та запропонував свою онлайн-платформу для проведення прозорого збору коштів та надання детальної звітності по подальшим закупівлям.

Проект КРОВОМОБІЛЬ має три рівні/етапи реалізації та повністю відноситься до медицини катастраф. Всі три етапи - фандрейзингова кампанія, тобто збір коштів, на закупівлю мобілів та необхідного обладнання для мобілів з метою забезпечння повноцінного функціонування їх.

Логістичний мобіль — інструмент, який має замінити існуючу систему екстреного порятунку на фронті і забезпечити оперативну доставку крові та її компонентів за першої ж потреби. Це дозволить максимально ефективно використати «Золоту годину» для порятунку поранених бійців і докорінно змінити статистику смертності від гострих крововтрат на фронті. Актуальність такого мобілю не зменшиться і по завершенню війни, адже відлагоджена система траспортування компонентів крові та екстрених оперативних інфузій — на жаль, потреба і повсякденного мирного життя, що реалізовується в рамках медицини катастроф. Перший етап ми розраховували реалізувати на 3 місяці та за допомогою всіх небайдужих українців і інших громадян нам вдалось завершити перший етап позачергово. Вже зараз ми маємо 107% від всієї суми!

alt text

Другий етап проекту КРОВОМОБІЛЬ полягає у оснащенні реанімобіля необхідним обладнанням, а третій у закупівлі чотирьох мобілів для забору крові на налагодженні процесів - рекрутинг донорів-забір крові та її компонентів-обробка-транспортування.

«Робота над проектом не завершується. Свідомість українських громадян надихає на більші масштаби. Зараз ми робимо все можливе для того, щоб долучити міжнародну спільноту до нашої ініціативи. Роботи вистачить на всіх!» - розповідає президент ВМГО «Асоціація молодих донорів України Ірина Славінська.

Наразі збір коштів та роботу над проектом на платформі People's Project успішно завершено. Активісти проводять пошук відповідної моделі автомобіля та закупівлю решти необхідного обладнання. Рятуємо більше життів разом!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.