Реформа сфери Громадське здоров'я - зустріч МОЗ та громадськості

28 січня відбулась перша ознайомча зустріч Міністрества охорони здоров'я із представниками громадськості щодо реформи Громадського здоров'я і предстаники ВМГО "Асоціація молодих донорів України" радо долучились до обговорення.

1 лютого 2017 року, 13:47

alt text

28 січня відбулась перша ознайомча зустріч Міністерства охорони здоров'я із представниками громадськості щодо реформи Громадського здоров'я і представники ВМГО "Асоціація молодих донорів України" радо долучились до обговорення.

Піднімались питання:

  • Неінфекційні захворювання, серед яких серцево-судинні, онкологія, захворювання легень, цукровий діабет.
  • Донорство, а саме безпека крові
  • Інфекційні захворювання - СНІД, гепатит, ТБ, грип
  • Вакцинація
  • Реабілітація
  • та інше

alt text

"Друзі, завдяки таким людям, як ті представники громадських організацій, що прийшли на суботню зустріч з нами, і відбуваються реальні зміни.

Ми зустрілись, щоб познайомитись, запрошення до співпраці розміщували у ФБ, адже розраховували знайти дійсно активні громадські організації, яких ще не знали. Очікування виправдалися – прийшли дійсно небайдужі люди. Якщо відверто, ми вражені такою кількістю організацій, які вже працюють для громадського здоров’я в Україні і були раді познайомитися.

Наша мета вибудувати систему громадського здоров’я, і комунікація і зворотній зв'язок тут надзвичайно важливі. Зрозуміло, що нам потрібна підтримка один одного. Громадськість – це ті самі «агенти реальних змін», які знають короткий шлях до своєї аудиторії, адже дуже часто різниця між сказаним і почутим колосальна. Люди бояться невідомого і це цілком природно. Ми ж хочемо і готові говорити, пояснювати, доводити і переконувати. Так само як і готові слухати і чути. Сподіваюсь, що перша ознайомча зустріч була корисною не лише для нас." - написала на своїй сторінці Фейсбук заступник міністра Оксана Сивак.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.