Два роки діяльності проекту ДонорUA

То чого ж ми досягли за наш випробувальний другорічний, інакше його не назвеш, термін :)

17 березня 2017 року, 14:16

Кажуть, що поступити в університет - це 50% успіху, а от інших 50% залежатимуть від того як ти вчишся і чи закінчиш ти навчання успішно. Вже два роки як ми започаткували нашу соціальну ініціативу, а мені здається, що і місяця "навчання" не пройшло. А соціальна ініціатива з кожним днем все стає міцнішою, масштабнішою та ефективнішою і сьогодні ми є повноцінною автоматизованою системою рекрутингу донорів крові та її компонентів на території України. Наші цифри за 2016 рік тому є підтвердження. То чого ж ми досягли за наш випробувальний другорічний, інакше його не назвеш, термін 😃

Близько 1500 людей з усієї України до нас звернулись з проханням про допомогу по пошуку донорів в 2016 році, якщо бути точними 1458 людей. Ці звернення були зафіксовані і через систему ДонорUA та через нашу гарячу лінію крові.

3199 донорів в цьому році адресно здали кров на наше прохання по всій території України.

Ми провели 58 акцій як на місцевих, так і всеукраїнському рівнях, а це близько 2900 донорів було залучено.

Якщо врахувати той факт, що 1 донор рятує 3 життя, то діяльність проекту ДонорUA в 2016 році потенційно врятувала !!!! 18 297 людей.

Проект ДонорUA розгорнув свою діяльність в 22 містах України, а саме Дніпро, Житомир, Ужгород (Закарпаття), Запоріжжя, Мелітополь, Київ, Біла Церква, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Одеса, Кременчук, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Кам’янець – Подільський, Черкаси, Чернівці, Вінниця.

Що ми зробили для донорів в цьому році?

Ми запустили Бонусну програму для донорів і з нами сьогодні 16 партнерів в різних містах, котрі дарують нашим донорам свій сервіс чи знижки на нього;

alt text

Дали змогу кожному донору протестувати своє самопочуття перед тим, як йти на станцію переливання і запропонували йому Анкету донора. Анкету можна заповнити та роздрукувати і таким чином пришвидшити всю процедуру здачі крові чи її компонентів.

alt text

Запустили канал комунікаціі в Telegram.

alt text

У вересні 2016 року ми запустили в роботу ДонорUA.Бот - персонального помічника донора.

У вересні 2016 року ми зробили в системі відкриті профайли донорів. Тепер донори можуть поділитись своєю історією про донорський шлях свій та більше того. Інші люди можуть прочитати такі історії та надихнутись і приєднатись до донорського руху України.

У 2016 році стала можливою авторизація в системі ДонорUA за допомогою соціальних мереж.

І, звісно, ми розширили свою діяльність і функціонал системи на щабель вище, оскільки почали розробку в системі кабінету Центру крові. Коротке пояснення – чому ми взялись за розробку центру крові. Ми автоматизували безліч процесів, а можливо і створили їх вже автоматизованими, та все це було мало ефективним, оскільки центри крові не автоматизовані. Тому наш наступний і зрозумілий крок – автоматизувати центри крові.

Ми залучаємо і інші можливі ресурси для партнерства, тому відбувалсь інтеграція з проектом Розумне місто, що допомогло нам розширити можливості та залучати людей до донорства не лише у великих містах, а й в містечках середнього рівня населення.

Раніше ми використовували різні шляхи комунікації. Нас багато, тому всі соціальні мережі та інтернет аплікації були нам в поміч, та в 2016 році ми почали перехід в Office 365

В листопаді 2016 року вийшов наш спільний з 1+1 Медіа перший соціальний ролик

Ми приймали участь в різних конкурсах і стали переможцями:

В лютому 2016 року нам почали поступати гроші від фінансових донорів

В грудні місяці до нас завітав щедрий Миколай і приніс фінансову допомогу від DOU.UA. Ці 150 000 грн дозволять нам в 2017 році взяти на роботу 1 особу і офіційно оплачувати заробітну оплату. Та ми не зупинямось в пошуках додаткового фінансування і будемо раді співпраці з організаціями, котрі готові долучитись до розвитку донорського руху України та порятунку життя! Направду, це в буквальному значенні рятує життя!

Деталі нашого фінансування можна переглянути тут:

alt text

До таких результатів кожен донор крові та її компонентів, кожен член команди ДонорUA та кожен наш партнер доклали свої зусилля. Колеги, це наш з вами спільний результат за Другий рік роботи!

Так, нам є над чим працювати і нам потрібно ще дуже багато докласти зусиль, щоб досягнути нашої мети - Побудувати якісну систему крові, котра працює як швейцарський годинник і рятує життя українцям. Нам потрібно відродити донорський рух України разом!

Назавжди ваша, команда ДонорUA.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.