В Запоріжжі пройшов донорський марафон

Запорізька область об’єднала 849 людей під час донорського марафону “В краплі крові – врятоване життя”. Результати акції – 349 літрів крові для пацієнтів Запоріжчини. Естафету передають Одесі.

10 грудня 2017 року, 12:58

alt text

**Запорізька область об’єднала 849 людей під час донорського марафону “В краплі крові – врятоване життя”. Результати акції – 349 літрів крові для пацієнтів Запоріжчини. Естафету передають Одесі.**

В день Запорізька обласна клінічна лікарня планово потребує 10 літрів крові. Якщо додати поранених бійців АТО та ДТП – попит збільшується в рази й доходить до 50 літрів. Постійна проблема дефіциту донорської крові підштовхнули лікарню та представників влади до створення загальнообласного донорського марафону.

Акція тривала з 20 жовтня по 30 листопада та об’єднала Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та Токмак. Ініціативу підтримали представники міської та обласної влади, промисловці, духівництво, працівники екстрених служб, студентство та медики.

Попри офіційне завершення акції, у відділення трансфузіології продовжують звертатися підприємства та колективи. Організатори сподіваються, що Запоріжчина стане гарним прикладом для інших областей. Губернатор Одеської області Максим Степанов вже висловив намір провести донорський марафон і в Одесі.

![alt text][2]

![alt text][3]

Джерело: [Перший запорізький][4].

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.