ДонорUA запускає наступний етап проєкту допомоги лікарням у боротьбі з COVID-19 за підтримки ПУМБ

ДонорUA розпочинає наступний етап роботи проєкту «ДонорUA AID – Стоп коронавірус». Партнером проєкту став Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ).

17 липня 2020 року, 08:00

ДонорUA розпочинає наступний етап роботи проєкту «ДонорUA AID – Стоп коронавірус». Партнером проєкту став Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ).

«ДонорUA AID – Стоп коронавірус» – це спільний прозорий майданчик для лікарень, постачальників, благодійних фондів та бізнесів, який дозволяє безперебійно забезпечувати медичні заклади, де лікують хворих на коронавірус, засобами індивідуального захисту та обладнанням.

Від сьогодні відкрита реєстрація для лікарень, тож вони можуть залишати заявки про потреби, а компанії – за зрозумілим і чітким алгоритмом закупити і передати необхідні засоби чи обладнання.

“Ми бачимо, що коронавірус не відступає. Як і на початку пандемії, лікарні потребують значної підтримки, яку держава не може надати самотужки. Тому ми вирішили створити зрозумілий та простий інструмент для усіх зацікавлених сторін. Для нас важливо, щоб бізнес міг легко знайти потребу, закупити необхідне у надійних постачальників та передати у лікарню або ж обрати допомогу благодійного фонду. Ми вдячні ПУМБ за підтримку проєкту”, – говорить співзасновник і технічний директор ДонорUA Олександр Краковецький.

«ПУМБ як відповідальний бізнес не міг лишитися осторонь серйозної проблеми суспільства та активно долучився до її вирішення – боротьби з пандемією COVID-19. Банк у партнерстві з Благодійною організацією «Фонд Ріната Ахметова» підтримав 156 лікарень України у 6 областях, ПУМБ створив новий продукт для лікарів – страхування від коронавірусу та застрахував за власний кошт 1,5 тис медиків. Підтримка розвитку онлайн-платформи допомоги лікарням – логічне та системне завершення антикризового проекту банку щодо допомоги медичній системі України. Сподіваємось, ДонорUA AID стане надійним помічником медзакладів, бізнеса, постачальників та благодійних фондів», – наголосив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

Протягом тестового періоду проєкту «ДонорUA AID - Стоп коронавірус» на платформі свої потреби зареєстрували 18 медичних закладів з міста Київ, Київської та Донецької областей. Представники бізнесу закрили 8 заявок від лікарень та доставили маски, одноразові халати, безконтактні термометри та один апарат ШВЛ.

У планах розвитку онлайн-платформи ДонорUA AID - розміщення вимог до засобів індивідуального захисту лікарів та медобладнання, бази документів для координування ефективного співробітництва бізнесу, благодійних фондів, закладів охорони здоров’я та постачальників, посилання на корисні майданчики для співпраці та ін.

Платформа ДонорUA AID зможе успішно працювати і після пандемії COVID-19. Вона буде вирішувати завдання збору потреб лікарень, поширення інформації про них серед соціально відповідального бізнесу та волонтерів, координації допомоги лікарням.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.