У Києві відбулась щорічна церемонія нагородження донорів "DonorUA Awards 2021"

Церемонія нагородження донорів крові відбуваєтсья вже друге.

17 червня 2021 року, 22:12

12 червня громадська організація «Всеукраїнська асоціація донорів України» провела щорічну церемонію нагородження заслужених, почесних, регулярних донорів і донорів-амбасадорів за версією ДонорUA — DonorUA Awards 2021. Церемонія проходила в готелі Park Inn By Radisson Kyiv Troyitska у Києві.

Захід присвячений Всесвітньому дню донора крові, що відзначають щороку 14 червня. Цьогорічна тема: «Здайте кров. Нехай у світі пульсує життя».

Спікерами церемонії виступили:

  • Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України;
  • Ольга Стефанишина, народна депутатка України (фракція «Голос»), членкиня комітету ВРУ з питань здоров‘я нації, медичної допомоги та медичного страхування;
  • Др. Мухаммед Фарук, керівник напрямку розвитку системи крові в Україні від ЄС;
  • Анастасія Навізівська, представниця компанії Gelius.

Під час заходу вітали та нагороджували людей, які вже понад шість років здають кров, рятують людські життя та користуються найбільшою волонтерською платформою ДонорUA. Команда відзначила сім заслужених і 31 почесних донорів.

Також на захід завітала Храповицька Катерина, тітка Єви Радченко - маленької дівчинки, яка змогла побороти хворобу. Її історія підкреслила важливість донорства, адже це - порятунок життя не в переносному, а в прямому сенсі. Катерина щиро закликала донорів не зупинятись у цій справі, адже як їх кров уберегла життя її енергійної і життєрадісної племінниці, так вона може врятувати і інших людей.

На заході були вперше представлені найкращі роботи Міжнародного конкурсу-фестивалю DonorUA Art Project. Ці зразки мистецтва скоро помандрують всеукраїнською виставкою. Представники команди ДонорUA вручили переможниці Ірині Руснак диплом, грошову винагороду та річну підписку на онлайн-бібліотеку Projector.

На виставці будуть представлені малюнки митців з усього світу, зокрема Коробко Маргаріта-Анастасія, Лоцька Юлія, Поліна Танич, Gwilym Devey, Позюмська Катерина, Thunder Rockets, Ana Miminoshvili, Рубан Юлія, Помогайбо Євгенія, Вале Ірина, Панич Артем, Балицька Катерина, Ромжа Олександра, Гусаковський Антон, Сичевська Влада, Лисенко Катерина, Цибульська Вікторія та інші.

На виставку відібрали анімації таких митців: Попсуй Олена, Рахімова Анна, Балабанова Валерія, Лимарчук Олексій, Марінка Надія, Рачинська Тетяна, Руснак Ірина.

Загалом команда отримала 78 робіт із різних куточків світу: Бразилії, Нової Зеландії, Грузії, України, США та Китаю. Оцінювали витвори мистецтва Катерина Лихач, Надія Кушнір, Аліна Головльова, Наталія Ткаченко.

На заході також було представлено відео-привітання від українських зірок, а саме: Джамали, Алли Костромічової, гурту Mozgi, Сергія Жадана. Вони привітали з прийдешнім Всесвітнім днем донора крові, висловили подяку всім, хто рятує життя, та закликали долучатися до донорського руху.

Також на сцену DonorUA Awards 2021 запросили Київський квартет саксофоністів під керівництвом Юрія Василевича. Колектив виступав у багатьох містах України, а також у різних країнах світу: в Угорщині, Польщі, Франції, Бельгії, Греції, США, Канаді тощо. Визнані найкращим колективом на низці конкурсів. У репертуарі квартету — українська фольклорна, класична та сучасна авангардна музика, джазові композиції.

ДонорUA висловив подяку партнерам і спонсорам: Raddison Hotels & Resorts, Gelius, ГК «Нові продукти», SOCAR Energy Ukraine тощо. Після завершення офіційної частини гості переглянули виставку та долучилися до фуршету.

Пропонуємо вам переглянути світлини з заходу (натисніть на зображення, щоб перейти в повноекранний режим):

alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text

До зустрічі на DonorUA Awards 2022!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.