До чого призвела співпраця команди ДонорUA, проєкту «Я, Ніна» та фундації ВАРТОЖИТИ?

ДонорUA долучився до організації 11-ого Red Brunch у Києві від проєкту «Я, Ніна». Чим особлива ця ініціатива?

23 липня 2021 року, 04:47

Нелегко залучати нових донорів і заохочувати тих, хто готовий на регулярній основі рятувати людей, але ніщо не здатне зупинити, коли знаєш, заради чого всі зусилля. Завдяки постійним донорським ініціативам удається зібрати десятки літрів крові та виробити культуру донорства в країні. Яку подію підтримала команда ДонорUA? Результат не змусив чекати на себе. Більше читайте у статті.

alt text

До створення якої події долучилася донорська організація?

Команда ДонорUA завжди шукає нові шляхи реалізації донорських проєктів. Нещодавно ми долучилися до організації 11-ого Red Brunch – Дня Донора у Києві від проєкту «Я, Ніна» — щомісячної події зі збору донорської крові, яка проходить кожного першого вівторка наступного місяця. Крім таких подій у столиці України, ще минуло 6 відповідних ініціатив у Львові. З липня 2019 р. 942 людини змогли поділитися своєю кров'ю.

«Донорство — це порятунок життя. Це особливий вид благодійності, на який здатна будь-яка здорова людина. Це – про здатність емпатувати та вміння ділитися», – сказали працівники компанії «Я, Ніна».

6 липня кожен охочий міг долучитися до події, здати кров, а натомість провести час у колі натхненних однодумців, отримати подарунки від партнерів, смачно поїсти та зарядитися атмосферою віри, підтримки та розуміння. Усі донори проходили реєстрацію й обов’язковий огляд лікаря. Якщо дозволяв стан здоров’я, то людину допускали до процедури. Упродовж події 54 донори змогли здати кров. До та після донації гості отримали смаколики від партнерів. Smakuli пригощали печивом без цукру та консервантів. Моршинська подбала про водний баланс усіх учасників події. Сім’я Ресторанів Діми Борисова пригощала десертами, бургерами та фруктами, а Veterano Coffee Kyiv – запашною кавою. Кожен донор отримав пам’ятний браслет зі срібла (намистинку у формі крапельки) від Ювелірного Дому ZARINA.

alt text

Чому виникла ідея започаткувати проєкт?

Яніна Соколова, натхненниця та співзасновниця проєкту «Я, Ніна» та Фундації #ВАРТОЖИТИ поборола рак. Увесь курс лікування відома телеведуча та журналістка пройшла в Україні, у державних медичних закладах і змогла сповна побачити та на власному досвіді пережити все те, через що проходить більшість онкопацієнтів у нашій країні. Вона переконалася, що в Україні є молоді, талановиті, висококваліфіковані лікарі, які вміють робити унікальні операції. Утім, дуже багато речей її засмутили, а деякі просто обурили. Це – ставлення соціуму до людей з діагнозом «рак» зневага, осуд, страх заразитися. Також вразила відсутність централізованого джерела інформації та підтримки тих, хто дізнався, що в нього чи в близької йому людини – онкологічне захворювання. Усе це спонукало її ініціювати створення великого місійного проєкту під назвою «Я, Ніна», який має на меті змінити ставлення соціуму до онкохворих, а хворих на рак до самих себе. За цим проєктом стоять і Фундація #ВАРТОЖИТИ, й ініціатива Red Brunch тощо.

«Досліджуючи сферу онкології в Україні, з’ясували, що одна з проблем – нестача донорської крові та нерозвинена культура донорства. Онкопацієнти — це люди, які часто потребують донорської крові. Свою соціальну ходу вирішили розпочати у цьому напрямку. Ми щасливі, що на цьому шляху з нами є надійні друзі та партнери», – сказали працівники проєкту «Я, Ніна».

ДонорUA підтримує різноманітні донорські проєкти та радо йде на співпрацю, якщо вбачає реальний шанс на покращення ситуації з донорством в Україні. Проєкт «Я, Ніна» та Фундація #ВАРТОЖИТИ вже проявили себе як потужні сили, що здатні реалізовувати яскраві проєкти. Долучитися до їх ініціатив було гарною ідеєю.

alt text

У чому полягає цінність і важливість саме цієї ініціативи?

Такі проєкти допомагають згуртувати донорів, комфортніше здати кров і зробити великий її забір в одному місці. Якщо події проводять в п’ятницю, то вдається перекривати сильну потребу на вихідних, адже тоді центри крові зачинені. Ще ці ініціативи важливі тим, що вони доводять: донорство – це комфортно, швидко та цікаво. Зустрітися зі знайомим у затишній локації, урятувати людей і самим отримати подарунки від партнерів – усе це можна зробити на Red Brunch.

«Цього разу ми підійшли до реалізації з новими ідеями та задумами. ДонорUA постійно намагається покращити зручність користування системою до донорів та реципієнтів. Спільними зусиллями ми зможемо досягти нових якісних результатів!», – слушно підмітив працівник ДонорUA Андрій Магалецький.

Певні, що поєднання зусиль може якісно покращити стан донорства в Україні. Хоч і невеликими, але впевненими кроками сформуємо спільноту регулярних донорів, яка досягне позначки в 2 млн. Слідкуйте за анонсами, адже ми налаштовані на досягнення цілі!

alt text

Довідка

«Я, Ніна» — це великий місійний мультимедійний проєкт, заснований 2019 р. на реальних подіях із життя відомої журналістки та телеведучої Яніни Соколової. Ініціатива допомагає онкохворим людям усвідомити цінність свого життя та почати боротися за нього.

Фундація #ВАРТОЖИТИ — продовження великого мультимедійного місійного проєкту «Я, Ніна». Ця організація підтримує партнерством і допомагає інформаційно та фінансово фондам, соціальними ініціативами та громадським об'єднанням, що працюють у сфері онкології, донорства крові та паліативної допомоги.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.