ДонорUA ділиться історією про те, як співпраця з брендом Gelius змінює на краще донорство в Україні

Стаття про те, як упродовж майже року розвивалася спіпраця ДонорUA та бренда Gelius.

4 серпня 2021 року, 13:02

Завдяки автоматизованій та прозорій системі ДонорUА людина може заповнити онлайн-форму, стати донором і допомогти іншим. Наприкінці 2020 року бренд Gelius доєднався задля покращення ситуацією із донорством на Україні. Як змінилася ситуація? Ми підготували для вас статтю, у якій зібрали історію всієї нашої співпраці.

alt text

Чим були особливі спільні проєкти, проведені влітку?

Із часів, коли бренд Gelius став партнером, кабінет донора активно поповнився бонусами. Наразі за нестачі крові переносять операції, помирають постраждалі в катастрофах, за важких пологів породілля втрачає кров, онкохворі не можуть пройти курси терапії тощо. Здаючи кров, донор дає цим людям шанси на життя. Партнери допомагають заохочувати людей частіше здавати кров і надають знижку на товари всім, хто йде на донацію.

Зокрема, бренд Gelius зробив подарунок до Всесвітнього дня донора крові всім зареєстрованим на сайті ДонорUA. Із 14 червня до 31 липня діяла знижка -20% на всю іноваційну продукцію.

«Із початку існування бренд Gelius займає активну соціальну позицію. Узяти участь у розвитку донорства в Україні — логічне продовження наших соціальних проєктів…Саме під час співпраці з благодійними фондами ми дізналися про проблему донорства. Прагнення поліпшити ситуацію підштовхнуло нас приєднатися до проєктів ДонорUA… Уже близько року ми беремо участь в онлайн- і офлайн-заходах ДонорUA, і реалізовуємо спільні ініціативи», — сказав Олексій П’ятниця, засновник бренду Gelius.

Як проходила співпраця із Gelius із 2020 року?

Цей період став неймовірно продуктивним щодо спільних активностей, зокрема були проведені такі події: «Найтепліший день донора 2020», «Здаю кров, бо можу!», «Щедрий вівторок», «Мистецтво донорства» та DonorUA Awards.

«Найтепліший день донора 2020»

22 грудня бренд підтримав важливу ініціативу команди ДонорUA, ставши партнером костюмованої події «Найтепліший день донора 2020». У затишній атмосфері готелю Park Inn by Radisson донорами крові стали 35 людей, що допомогло врятувати близько 105 людей. Завдяки спільним зусиллям компаній Gelius, «Природне Джерело», «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова», усі донори змогли відновити сили та залишилися з подарунками у вдячність за їх добрі справи.

alt text

«Здаю кров, бо можу!» та «Щедрий вівторок»

Із першого січня до восьмого квітня 2021 року за ініціативи бренду Gelius «Здаю кров, бо можу!» донорами крові стали 420 людей. У період карантину донорська кров потрібна як ніколи. Лікарі можуть урятувати життя пацієнтові, навіть якщо вони втратили близько 70% крові. Проєкт створили для попередження дефіциту крові та заохочення донорів здавати кров, що особливо необхідно за локдауну.

Бренд Gelius у якості подяки за проактивну позицію донорів за допомогою сервісу random.org розіграв десять павербанків лімітованої серії з нанесенням «Найтепліший День Донора». Також до «Щедрого вівторка» серед донорів із усієї України розіграли 30 павербанків із особливим гравіюванням.

alt text

«Мистецтво донорства»

Ще компанія долучилася до організації першої події в Україні, на якій змогли поєднати музику, живопис, донорство та кулінарію. ДонорUA, Лубенська станція переливання крові та Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького організували «Мистецтво донорства» у місті Лубни. Подія проходила одинадцятого червня в Галереї образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького.

Відомі художники малювали портрети учасників, а донори в той час здавали кров для пацієнтів, слухали живу музику та насолоджувалися всеукраїнською виставкою «Лубенська художня весна 2021». Опісля процедури вони смакували стравами на фуршеті та артезіанською водою «Природне Джерело». І на завершення бренд Gelius розіграв між донорами цінні подарунки та висловив подяку всім, хто долучаються до подібних ініціатив.

alt text

DonorUA Awards

Уже 12 червня бренд Gelius підтримав у організації всеукраїнської церемонії народження почесних і заслужених донорів за версію ДонорUA — DonorUA Awards.

«Для нас це був дуже важливий день, оскільки ми змогли на власні очі побачити таку кількість людей, які готові віддавати частинку себе заради допомоги іншим», — сказав Олексій П’ятниця, засновник бренду Gelius.

Свої промови на події висловили Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України, Ольга Стефанишина, народна депутатка України від фракції «Голос», Др. Мухаммед Фарук, керівник напрямку розвитку системи крові в Україні від ЄС, Анастасія Навізівська, представниця компанії Gelius. Під час заходу вітали та нагороджували людей, які вже понад шість років здають кров, рятують людські життя та користуються найбільшою волонтерською платформою ДонорUA. Команда відзначила сім заслужених і 31 почесних донорів у готелі Park Inn By Radisson Kyiv Troyitska у Києві. Це — люди зі всієї України, які стали донорами понад 50-100-120 разів.

Бренд Gelius зробив для кожного пам’ятний подарунок — індивідуальний павербанк із нанесенням групи крові, якою ділиться донор для порятунку життя. Це не просто гаджет, а символ врятованих життів і можливість нагадати людям навколо про важливість донорства. На події були також уперше представлені найкращі роботи ІІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю DonorUA Art Project. Ці зразки мистецтва наразі мандрують всеукраїнською виставкою. Представники команди ДонорUA також вручили нагороди переможниці конкурсу Ірині Руснак.

Також показали всім донорам відео-привітання від українських зірок, а саме: Джамали, Алли Костромічової, гурту Mozgi, Сергія Жадана. Вони привітали з прийдешнім Всесвітнім днем донора крові, висловили подяку всім, хто рятує життя, та закликали долучатися до донорського руху. Опісля на сцену DonorUA Awards 2021 запросили Київський квартет саксофоністів під керівництвом Юрія Василевича. Наприкінці події команда ДонорUA висловила подяку всім спонсорам, які долучилися, зокрема і бренду Gelius.

alt text

«Активно та плідно — саме так можна охарактеризувати співпрацю із брендом Gelius. Ми щасливі, що наші команди об‘єдналися задля покращення стану донорства в Україні. За цей період ми провели вже більше 5 спільних ініціатив. Певні, що спільні проєкти сягнуть великих просторів і врятують тисячі життів. Неможливе перестає існувати, коли стільки натхненних людей боряться за благородну мету», — сказала працівниця ДонорUA, Сабріна Вайзер.

За статистикою, один донор крові може врятувати життя трьох людей. Щороку в Україні донорами стає близько півмільйона людей. Однак більшість здають кров лише на одноразовій основі. Донація — це почесна та благородна справа, адже люди віддають частку себе задля порятунку іншого. Спільно з брендом Gelius команда ДонорUA закликає нових донорів і висловлює безмежну подяку тим, хто перетворив здавання крові у традицію.

Довідка:

Gelius — це український бренд, який розробляє та виробляє аксесуари для мобільних телефонів і smart-гаджетів. Команда прагне, щоби все більше людей мало можливість насолодитися якісними гаджетами, музикою, швидкістю, зручністю, захистом. До продукції входить повна лінійка товарів аксесуарів для мобільних телефонів, зокрема Bluetooth-динаміки, бездротові навушники, smart-годинники, автомобільні та мережеві зарядні пристрої, додаткові батареї, USB -кабелі, автомобільні утримувачі, захисні стекла тощо. Цей бренд комбінує дизайн, надійність, високу продуктивність, драйв, швидкість, інновації та практичність.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.