Розвиваймо донорство змалечку, або як минула співпраця з Utmost Cup

Проєкт «Крапля до краплі» долучився до Міжнародного дитячого футбольного турніру Utmost Cup.

26 серпня 2021 року, 09:48

Команда ДонорUA своєю постійною плідною працею доводить, що донорство крові та компонентів крові не має меж. Ми поєднуємо його з різноманітними галузями, проводимо донації в найнеочікуваніших, але комфортних локаціях, робимо приємні подарунки для тих, хто долучається до проєктів. Цього разу хочемо розповісти про співпрацю нового формату. Саме розвиток таких ініціатив дозволить створити свідому донорську культуру в країні. Детальніше читайте у статті.

alt text

Як благодійна донорська ініціатива «Крапля до краплі» була представлена в проєкті?

ДонорUA привітно ставиться до цікавих ініціатив, тому з ентузіазмом долучився до Міжнародного дитячого футбольного турніру Utmost Cup. Великий уплив на розвиток донорства мають не тільки регулярні ініціативи зі здавання крові, компонентів та інформаційні кампанії. Значного поштовху дає прививання донорської культури змалечку, коли діти живуть із розумінням того, що донорство – це швидко, комфортно та життєво необхідно.

«Команда організаторів Utmost Cup усвідомлює, що донорство корисне для організму, оскільки позитивно впливає на фізіологічні процеси людини. Кров тоді краще функціонує, а тому збільшує можливості спортсмена. Також важливим є і соціальний складник – порятунок пацієнтів. Розуміємо, що про потребу донорства крові та компонентів крові варто розповідати з юного віку. Привертати увагу молодого покоління та розвивати ментальність донорства – наше основне завдання у співпраці з проєктом «Крапля до краплі», – сказав організатор турнірів Utmost Cup Олександр Гайдаржи.

У Міжнародному дитячому футбольному турнірі Utmost Cup узяло участь 20 команд, тобто загалом було близько 500 учасників. Організатори провели 60 матчів, де кожному була передбачена пляшка артезіанської води «Природне Джерело». На них була розписана інформація про необхідність придбання саме цієї води. Так, у донорства є свої обмеження: здавати кров можна тільки після настання повноліття, необхідна вага повинна бути понад 50 кг, варто враховувати тимчасові й абсолютні протипоказання. Саме тому цей проєкт набув такого поширення. До покращення ситуації в країні може долучитися кожен, не залежно від віку, ваги, статті й інших аспектів. Частина виручених коштів іде на розвиток донорського руху. Учасники турніру вживали відповідну воду та запитували про проєкт, уболівальники переглядати рекламу, реєструвалися на сайті, поширювали інформацію. Благодійна ініціатива «Крапля до краплі» жила повноцінним життям на турнірі.

alt text

Які результати привнесла для донорського руху співпраця такого формату?

Уже не перший рік під егідою Вінницької асоціації дитячого футболу проходять Міжнародні турніри Utmost Cup у яких беруть участь команди не тільки з України, а й з Молдови, Румунії, Болгарії, Польщі, Литви, Туреччини та Білорусії. Вони відбуваються за сприяння Вінницької міської ради, Вінницької обласної ради, Вінницької обласної асоціації футболу. Ці змагання набули надзвичайного поширення. Охоплення турніру сягнуло 40 000+ переглядів на YouTube, 80 000+ переглядів у Facebook, 2 000+ переглядів у Instagram тощо. Учасники, тренери і причетні до команди безпосередньо взаємодіяв із водою бренду «Природне Джерело». Також усі, хто переглядали турнір бачили рекламу, у якій розповідали про потребу розвитку донорського руху.

«Учасники турніру роздивлялися пляшки, запитували про проєкт і його мету, цікавилися, як можна долучитися. Ми раді, що в Україні ростуть активні й усвідомлені підлітки, яких цікавить можливість допомогти іншим. Для деяких інформація про донорський проєкт і потребу в крові стала новою. Ця співпраця показала, що необхідно продовжувати прививати донорську культуру змалечку, адже так регулярне донорство стане цілком зрозумілою справою для кожного громадянина нашої країни», – сказав організатор турнірів Utmost Cup Андрій Панчук.

Участь брали десятки команд з усієї України: Чорноморець (Одеса), ВОДЮСШ (Вінниця), ВІК-Волинь (Володимир-Волинський), Восход (Київ), Металург (Запоріжжя), Полісся (Житомир), Кремінь (Кременчук), Варатик (Коломия), ДВУФК Дніпро, СДЮСШОР Прикарпаття (Івано-Франківськ), ДЮСШ Херсон, Прем'єр-Нива (Вінниця), ДЮФК Чорноморець (Одеса), Атлет (Київ), Чайка (Черкаси), ФА Прикарпаття (Івано-Франківськ), Спарта (Київ), ДЮСШ-11 (Одеса), Темп (Вінниця). За всіма учасниками стояли сім’ї, близькі, друзі та інші, а отже, проєкт проникнув майже у кожному область нашої держави. Усі, хто так чи інакше взаємодіяли з турніром, обробляли інформацію про потребу в розвитку донорського руху.

alt text

Чи задоволені команди проєктом?

Перед кожною організацією стоять великі цілі. Міжнародний дитячий футбольний турнір Utmost Cup прагне виховати активне та свідоме покоління, а для ДонорUA важливе свідоме залучення людей до порятунку життів. Ці дві мети переплелися в благородне начало, яке вже з перших днів вразило пожатими плодами.

«Результат однозначно перевершив наші очікування! Нам удалося донести підліткам те, що донорство – це давно вироблена безпечна та корисна культура. Ми змогли цим проєктом залучити багатьох людей і збільшили попит на продаж води «Природне Джерело», а ще ми залучили сотні нових донорів на платформу. Благодійна ініціатива «Крапля до краплі» заграла новими барвами. Крок – за кроком, крапля – до краплі, а ми разом – до великих цілей», – сказала представниця ДонорUA Сабріна Вайзер.

Команда ДонорUA вкотре переконалася, що реалізація проєктів із донорства крові та компонентів крові не має меж. Головне – щире бажання покращити ситуацію в країні. Із кожним днем до нашої свідомої сім’ї долучаються нові натхненні люди. Певні, що скоро зможемо досягти позначки в 2 млн донорів. Слідкуйте за анонсами, адже ми не зупинимося!

alt text

Довідка

Utmost Cup – міжнародний дитячий турнір, що бере свій початок з 2015 р. у Вінниці. За роки свого існування розвинувся до наймасовішого дитячого футбольного турніру в Україні. Брати участь приїздили команди з Молдови, Румунії, Болгарії, Польщі, Туреччини, Сербії, Литви, Білорусії, Північної Македонії та Сербії тощо. У 2019 р. турнір уперше минув за кордоном, на березі Чорного моря у Несебрі (Болгарії).

ГК «Нові продукти» – один із найбільших виробників напоїв та закусок в Україні. Компанія працює понад 18 років і внесена до Реєстру найбільших платників податків у країні. Сьогодні група компаній експортує свою продукцію в 19 країн, зокрема Китай, Німеччину, Італію, Чехію, Іспанію, Ізраїль, Уганду, Вірменію, Угорщину, Азербайджан, Грузію та інші. У компанії працює близько 1500 людей. Щодня New Products Group обслуговує понад 25 000 покупців та 106 000 активних торгових точок по всьому світу, випускає 220 асортиментних товарів під 17 брендами. Вода «Природне Джерело» – один із продуктів групи компаній. У співпраці з командою цієї організації виникла донорська благодійна ініціатива [«Крапля до краплі»][5].

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.