Виставка «Донорство — це про життя» доступна у Луцьку

Виставка помандрувала в Луцьк і буде тривати із 1 по 15 жовтня на другому поверсі у ТРЦ «ПортCity»

1 жовтня 2021 року, 16:31

Поширення інформації про потребу донорській крові та компонентів крові вимагає неймовірних зусиль, особливо, якщо йде мова про нові міста. Проте команда ДонорUA змогла зібрати понад 50 людей на відкритті виставки найкращих робіт III Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA Art Project у Луцьку. Як це вдалося? Яку програму презентували наші працівники та кого з шанованих особистостей запросили на відкриття? Деталі читайте у цій статті.

alt text

Яких масштабів сягнув проєкт DonorUA Art Project?

Уже 3-й рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво й донорство заради порятунку життя. Нам надійшло 78 робіт із різних куточків світу: Бразилії, Нової Зеландії, США, Грузії, України, Китаю, Росії тощо. Автори зобразили донорство у своїх анімаціях, малюнках, фотографіях і навіть вишивках, а оцінювали отримані матеріали Катерина Лихач, Надія Ткаченко, Надія Кушнір, Аліна Головльова. У 2021 році переможниця Ірина Руснак отримала 10 000 грн і підписку на Projector, а її анімація стала символом донорства.

Цього року команда ДонорUA вирішила організувати всеукраїнське турне найкращих робіт. Раніше роботи III Міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA Art Project можна було переглянути в Києві, Львові, Івано-Франківську, Рівному. Тепер виставка помандрувала в Луцьк і буде тривати із 1 по 15 жовтня на другому поверсі у ТРЦ «ПортCity» (вул. Сухомлинського, 1).

«ТРЦ «ПортCity» завжди відкритий для соціальних проєктів, особливо коли вони спрямовані на порятунок життя, тому ми з радістю підтримали ідею виставки ДонорUA. Сподіваємося, що вона приверне додаткову увагу лучан до донорства та допоможе в майбутньому врятувати не одне життя!» — сказала керівниця відділу маркетингу ТРЦ «ПортCity» Галина Химчик.

Низка анонсів, поширення ЗМІ, розсилка базою донорів – усе це та багато іншого викликало потужний резонанс. Приємно те, що до події завжди долучаються партнери, адже відразу бачать масштаби та результати ініціатив. Значимість теми та подарунки від брендів стимулюють людей брати участь в акціях, реєструватися на сайті, поширювати інформацію та закликати близьких і знайомих до донорства.

alt text

Як минуло відкриття виставки в Луцьку?

У перший день виставки провели яскраве відкриття, на якому представник ДонорUA Андрій Магалецький і начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін висловили промови. Хоч це і традиційна частина всіх подій, але вона завжди відкриває потреби із нових сторін.

«Подібні виставки є неймовірно важливими для мешканів нашого міста, адже це нагадує про те, що крапля крові може врятувати не одне життя. На цій виставці прогресивно, актуально та дуже цікаво поєднано донорство та мистецтво. Цю тему необхідно поширювати всюди, адже так проявляєш активну позицію та стаєш корисним для суспільства. Міська влада завжди буде активно підтримувати такі події», – сказав начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

Далі в ініціативі «Дізнайся свою групу крові», що допоміг організувати КП «Волинський обласний центр служби крові», узяло участь 50 людей! Охочі робили світлини з яскравими табличками своєї групи крові на фотозоні. Кожен, хто був задіяний у акції, отримав екосумку від ТРЦ «ПортCity» і пляшку артезіанської води від «Природне Джерело». Також усі зареєстровані на сайті ДонорUA могли взяти участь у розіграші павербанків від бренду Gelius. Серед 27 людей рандомним шляхом представники торгового центру обрали Світлану Ткачук, Анастасію Федик і Діану Красовську. Подія допомогла згуртувати жителів міста й укотре нагадала про потребу крові та компонентів крові для пацієнтів. Команда отримала сильну віддачу від людей, почула приємні відгуки та нові ідеї для розвитку проєкту. Упевнено можемо сказати, що місто зустріло привітно та викликало бажання проводити подібні акції надалі.

alt text

Чи виправдані очікування команди ДонорUA?

Луцьк — новий простір для команди ДонорUA, але він відкрився продуктивно та позитивно. Команда ДонорUA доклада максимум зусиль, щоби все минуло на найвищому рівні.

«Завжди з переживанням очікуємо дня проведення події. Не можемо передбачити, скільки людей завітає, тому завжди пролітає думка: «А що, якщо ніхто не завітає?» Переповнюють емоції, коли бачимо понад 50 охочих, які так горять ідеєю порятунку людей, як і ми. Заради таких резулятатів ми і продовжуємо свою діяльність», — сказав менеджер проєктів ДонорUA Андрій Магалецький.

Команда вже працює над організацією виставки в наступному місті. Слідкуєте за анонсами, адже це варте уваги. Ми не зупинимося на досягнутому!

alt text

Довідка

ГК «Нові продукти» – один із найбільших виробників напоїв та закусок в Україні. Компанія працює понад 18 років і внесена до Реєстру найбільших платників податків у країні. Сьогодні група компаній експортує свою продукцію в 19 країн, зокрема Китай, Німеччину, Італію, Чехію, Іспанію, Ізраїль, Уганду, Вірменію, Угорщину, Азербайджан, Грузію та інші. У компанії працює близько 1500 людей. Щодня New Products Group обслуговує понад 25 000 покупців та 106 000 активних торгових точок по всьому світу, випускає 220 асортиментних товарів під 17 брендами.

Gelius – це український бренд, який розробляє та виробляє аксесуари для мобільних телефонів і smart-гаджетів. Команда прагне, щоби все більше людей мало можливість насолодитися якісними гаджетами, музикою, швидкістю, зручністю, захистом. До продукції входить повна лінійка товарів аксесуарів для мобільних телефонів, зокрема Bluetooth-динаміки, бездротові навушники, smart-годинники, автомобільні та мережеві зарядні пристрої, додаткові батареї, USB-кабелі, автомобільні утримувачі, захисне скло тощо. Цей бренд комбінує дизайн, надійність, високу продуктивність, драйв, швидкість, інновації.

Волинський обласний центр служби крові — комунальне некомерційне підприємство Волинської обласної заготовляє цільну кров, плазму та тромбоцитну масу. Для донації потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. Якщо у вас ID-картка, то довідку про місце реєстрації. Для здавання тромбоцитної маси центр крові приймає тільки чоловіків.

ТРЦ «Порт City» — це 54 тисячі квадратних метрів шопінгу та розваг. У закладі діє роледром на 2 тисячі квадратних метрів, чотиризальний кінотеатр, боулінг-клуб на 12 ігрових доріжок та дитячий розважальний центр.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.