ДонорUA провів визначення групи крові на форумі молодіжних ініціатив

ДонорUA та Групотест об’єдналися сьомого жовтня задля визначення груп крові на Action! Forum у Національному центрі «Український дім».

9 жовтня 2021 року, 17:06

Виставка найкращих робіт III Міжнародного фестивалю-конкурсу, Корпоративний день донора, благодійна ініціатива «Крапля до краплі», проєкт #SHARITY, магазин донорської атрибутики, «Мистецтво донорства»… На цьому діяльність ДонорUA не завершується. Що ще проводить наша команда та в якій масштабній події змогла взяти участь? Детальніше читайте у статті.

alt text

Чому було важливо провести визначення групи крові на Action! Forum?

ДонорUA та Групотест об’єдналися сьомого жовтня задля визначення груп крові на форумі молодіжних ініціатив Action! Forum, що проходив у Національному центрі «Український дім». Організатори мали на меті створити простір взаємодії та розвитку, зібрати активну молодь і професійних фахівців задля обміну досвідом, думками й ідеями. 30 команд із усієї країни представили проєкти в межах пітчинг-програми, отримали поради від експертів і прокачати навички, необхідні для реалізації ідей. Учасники порушили питання культури, екології, урбаністики, інклюзії, медичної системи, громадянського активізму і т.д.

Узяти участь у подібних акціях суспільно важливо. Наша команда бачить значні результати від кожної подібної ініціативи. Зустрічаємо регулярних донорів, залучаємо нових, допомагаємо дізнатися свою групу крові та врятувати сотні людей.

Команда ДонорUA робить усе, щоби сформувати культуру свідомих і відповідальних людей. Наразі лише одинадцять людей на тисячу населення здає кров, хоча необхідно, щоби це робили хоча би 33 особи. Визначення групи крові – перший кров до великих учинків.

alt text

Як минув форум молодіжних ініціатив?

Action! Forum є продовженням молодіжної програми «Мистецтво змін: молодь та демократія» Національного центру «Український дім» і реалізується за підтримки Посольства США в Україні. Цього року організатори підготували вельми насичену програму. У перший день учасники провели пітчинги про соціальні, освітні та культурні ініціативи. Далі Сергій Окунєв розповів про те, як локальним проєктам виходити на широку аудиторію, Олеся Яскевич порушила тему рівності. Також Леся Хоменко розпочала діалог, чи сучасне мистецтво – крінж або краш, а Сергій Ліпко провів стендап. У програму ввійшла фотосесія, кіноклуб, активності, запропоновані поруч із залами для промов. Однієї із таких ініціатив стала діяльність ДонорUA та Групотест. У перший день молодіжного форуму охочі мали можливість визначити групу крові, послухати про потреби донорського руху, дізнатися, як можна долучитися та вплинути на ситуацію в країні. Десятки школярів і студентів підходили з зацікавленням і відкривали для себе нову інформацію. Команда розуміє, що витворювати культуру донорства потрібно змалечку. Тільки так зможемо донести, що голка не є страшною, а кров необхідно здавати регулярно як для власного здоров’я, так і для порятунку пацієнтів.

«Донорство — це те, що мають робити всі. Це треба вчинити нехай не для когось, а для себе. Кожен може потрапити в ситуацію, коли знадобиться переливання крові чи компонентів крові. Чим більше людей жертвує, тим більше людей зможе отримати, коли це буде необхідно. Якщо ти допомагаєш, то і тобі це зроблять. Співпраця на таких подіях — це промоція того, що кожен може здати кров. Так ви поширюєте інформацію, заохочуєте людей, розвіюєте міфи для нашого майбутнього — молоді, яка зібрана на такому форумі», — сказала проєктна менеджерка Національного центру «Український дім» Ярина Крученюк.

Наступного дня Анастасія Козловська розповіла про фандрейзинг, Оля Смолярчук – про СММ для соціальних ініціатив, Ірина Тулякова – проєктний менеджмент, Ярослав Белінський – креативне мислення, Вікторія Бурлака – сучасне мистецтво. Приємним сюрпризом для молоді стала лекція від ONUKA, де сучасна мисткиня порушила вкрай важливі питання розвитку.

alt text

Про розвиток донорського руху, або як команда ДонорUA привертає увагу молоді

У команді ДонорUA працює близько 13 людей. На перший погляд, може здатися, що це — велика кількість, але це не так, адже ми прагнемо покрити всю Україну, активізувати кожен куточок нашої держави задля порятунку людей.

«Визначення групи крові — це перший крок до донорства. Через такі акції та співпраці з різними організаціями ми популяризуємо та доносимо інформацію про важливість руху, нестачу крові та компонентів крові. На подіях, особливо для молоді, розказуємо про це, адже молодь — наше майбутнє», – сказала представниця ДонорUA Юлія Порядіна.

Наразі ми вже працюємо над наступними проєктами. Слідкуйте за новинами, адже, певні, що вразимо. Із кожною новою подією стаємо все більшою донорською сім’єю!

alt text

Довідка

Національний центр «Український дім» – відкритий міждисциплінарний простір можливостей, взаємодії та концентрації ідей, візіонерських рішень та ініціатив, який сприяє розвитку, налагодженню діалогу та подоланню культурних дистанцій.

Групотест – український виробник діагностичних моноклональних реагентів для визначення груп крові людини.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.