Організатори проєкту «Tanto La Vita» підтримали «Краплю до краплі»

Вітторіо Гріголо та команда проєкту «Tanto La Vita» долучилися та підтримали благодійну донорську ініціативу України «Крапля до краплі».

29 жовтня 2021 року, 12:57

25 жовтня був представлений благодійний проєкт «Tanto La Vita», присвячений пам‘яті Енріко Карузо. Вітторіо Гріголо зібрав поціновувачів оперного співу з усіх куточків світу біля екранів комп'ютерів і телефонів і представив ініціативу неймовірних масштабів. Що спільного вона має із донорством? Читайте детальніше у статті.

alt text

У чому полягає причина створення благодійного проєкту?

З нагоди Всесвітнього дня опери Вітторіо Гріголо презентував новий міжнародний проєкт, що мав на меті вшанувати пам’ять Енріко Карузо. Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії відзначило сторіччя від дня смерті видатного оперного співака.

Програма відеоконцерту складалася з найпопулярніших арій репертуару митця. Організатори прагнули популяризувати оперний спів серед усіх верств суспільства, а ще посприяти поширенню через класичну музику ідеалів солідарності та дружби між народами, розвитку їхньої музичної культури та взаємної поваги до їхніх естетичних цінностей.

Вітторіо Гріголо надав можливість яксправо проявити себе працівникам сфери культури, що через пандемію вірусу COVID-19 бореться віч-на-віч з важкою психологічною та економічною кризою.

alt text

Що входило у програму «Tanto La Vita»?

До програми концерту ввійшли найвідоміші уривки з репертуару Енріко Карузо, зокрема з опер «Герцог Альба» та «Любовний напій» Гаетано Доніцетті, «Травіата» Джузеппе Верді, «Богема» та «Тоска» Джакомо Пуччіні тощо. Серед них ще арія «E lucevan le stelle» та арія Неморіно «Una furtiva lagrima» з опери «Любовний напій». У 1901 році Карузо виконав арію «Una furtiva lagrima» уперше під час свого дебюту в міланському театрі «Ла Скала» під керівництвом диригента Артуро Тосканіні та викликав найбурхливіші овації в історії театру на той час. Це – одна з найважливіших арій у творчому доробку Карузо, що принесла йому славу також у «Метрополітен Опера».

На початку концерту оперний діяч співав на сцені Національної опері України, але лише наприкінці першого твору організатори показали, що він виступав перед порожньою залою. Проєктом «Tanto La Vita» Вітторіо Гріголо хотів показати, яку кризу переживає зараз світ культури, щоби публіка та інституції підтримували його задля відродження. Без відповідної допомоги мистецтво приречено на драматичні наслідки, як це відтворено виконанням арії «E lucevan le stelle» – світло на сцені погасло, а тиша поглинула весь театр. Під час відеоконцерту виконання музичних творів чергувалося з моментами роздумів організатора, звернених до глядачів по той бік екрану та зосереджених на наслідках пандемії коронавірусу: на її впливі на життя, світ мистецтва, діяльність театрів і митців; на таких цінностях, як єдність, солідарність, життя, родина та мистецтво; на ризиках, на які іде медичний персонал тощо.

У презентованому музичному шоу Вітторіо Гріголо говорив від імені всіх митців та працівників сфери культури, висвітлюючи незамінність та надзвичайну важливість їхньої діяльності. Він наголосив, що ключ до подолання теперішнього скрутного моменту – це єдність між публікою та митцями.

alt text

Який зв'язок подія має із донорським рухом?

Вітторіо Гріголо та команда проєкту «Tanto La Vita» долучилися та підтримали благодійну донорську ініціативу України «Крапля до краплі», засновану ДонорUA та «Природним Джерелом».

Соціальний проєкт рятує життя та приносить надію тисячам українців. Ця ініціатива, у рамках якої вже залучено понад 10 тисяч донорів і врятовано понад 31 тисяч життів, є знаковою для відновлення та утвердження донорського руху в Україні. Команда ДонорUA неймовірно пишається тим, що всесвітньо відомі митці говорять про діяльність українських організацій із розвитку донорського руху. Привернення уваги, заохочення здавати кров, донесення думки в естетичній формі – усе так чи інакше впливає на стан справ у нашій державі.

alt text

Уже зовсім скоро добігає кінця рік роботи у рамках проєкту «Крапля до краплі», тому слідкуйте за новинами, адже поділимося досягненнями. Разом – до великих цілей!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.