Halloween Blood Donation від Американської торговельної палати в Україні зібрав десятки киян

Американська торговельна палата в Україні, компанія-член Sayenko Kharenko та ДонорUA запросили киян на донорську акцію до Гелловіна.

29 жовтня 2021 року, 13:53

Одна донація може врятувати до трьох життів. А що, якщо зібрати в одному місці сімдесят людей? Які результати принесуть постійні події зі збору крові? Команда ДонорUA давно співпрацює з Американською торговельною палатою в Україні та компанією-членом Sayenko Kharenko. Детальніше у статті зможете прочитати про нашу діяльність.

Чому виникла ідея співпраці?

Американська торговельна палата в Україні, компанія-член Sayenko Kharenko та ДонорUA запросили киян на донорську акцію до Гелловіна. Ініціатива мала на меті зібрати кров і компоненти крові перед святами, адже тоді спостерігають найбільший дефіцит. Вона необхідна онкохворим, вагітним, потерпілим в аваріях, пацієнтам під час операцій і т.д.

«Американська торговельна палата в Україні спільно з компанією-членом Sayenko Kharenko вже кілька років поспіль організовує ініціативу донорства крові. Ми раді долучатися до популяризації руху в Україні разом із ДонорUA та бачимо позитивний відгук у наших компаній-членів Палати. Це особливо важливо у такі безпрецедентні часи, у які ми живемо зараз. Із часів початку пандемії COVID-19 говорять про відчутний дефіцит донорської крові. Усю зібрану сьогодні кров буде передано до Київських міських лікарень. Обов’язково долучайтеся до нас наступного разу, запрошуйте своїх друзів і рідних», – сказали представники Американської торговельної палати в Україні.

Цей Корпоративний день донора був приурочений до свят, що надзвичайно змотивувало людей. Охочі могли поділитися кров’ю, урятувати людей і зробити цей в затишній атмосфері. Приємні емоції, гарні почуття, знайомі люди поруч – усе надихало до активних дій.

alt text

Які результати принесла подія задля розвитку донорського руху?

Ініціатива відбулася 27 жовтня традиційно у Klitschko Expo. На подію завітало понад 70 охочих допомогти, але лише 40 з них через обставини були допущені до процедури. Попри це, вдалося зібрати майже 18 л крові, що значно покращило запаси перед святами та вихідними. На донорів чекав експрес-тест від «Діла», визначення групи крові, її аналіз і донації для пацієнтів. У затишній атмосфері куштували особливі смаколики зі святковою символікою, слухали легку музику, мали привід одягнути костюм на роботу й осягнути тепле відчуття, що виникає після порятунку до 3 людей.

Усі реєструвалися на сайті, обговорювали подальші плани, цікавилися бонусною програмою та діяльністю ДонорUA. Приємно те, що кожна подібна ініціатива приносить свої результати: порятунок життів і залучення нових людей до донорської сім’ї. Щодня на сайт реєструється майже 100 людей, а за кожним стоять три врятованих життя.

alt text

Якої думки про подію представники команди ДонорUA?

Проведення подібних акцій потребує значних зусиль. Перемовини з центрами крові, домовлення щодо смаколиків, музики, оформлення залу, поширення інформації на всіх просторах і заклик до донорів завітати на подію – усе потребує величезної праці. Проте, забуваються всі труднощі, як тільки бачиш, що до зали завітало 70 охочих рятувати.

«Ми працюємо в цьому руслі вже не перший рік. До нас постійно доєднуються нові люди, які приходять не тільки самі, а ще й кличуть знайомих, друзів, близьких. Це – мотивує, адже ми знаємо, заради чого команда ДонорUA все робить», – сказали представники ДонорUA.

На крок ближче до донації, ще одне врятоване життя — і наша країна наблизиться до позначки в 2 млн регулярних донорів.

alt text

Довідка

Американська торговельна палата в Україні – одна з найактивніших та найвпливовіших громадських неприбуткових організацій, що об'єднує найбільші компанії з понад 50 країн світу, які працюють в Україні. Компанія виступає голосом великих вкладників, а також працює над залученням нових інвесторів на ринок. Палата прагне бути Партнером Вибору та позитивним чинником змін у бізнес-середовищі в інтересах нашої держави.

ГК «Нові продукти» – один із найбільших виробників напоїв та закусок в Україні. Компанія працює понад 18 років і внесена до Реєстру найбільших платників податків у країні. Сьогодні група компаній експортує свою продукцію в 19 країн, зокрема Китай, Німеччину, Італію, Чехію, Іспанію, Ізраїль, Уганду, Вірменію, Угорщину, Азербайджан, Грузію та інші. У компанії працює близько 1500 людей. Щодня New Products Group обслуговує понад 25 000 покупців та 106 000 активних торгових точок по всьому світу, випускає 220 асортиментних товарів під 17 брендами.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.