Акція до дня Гелловіна у Дніпрі охопила пів сотні донорів

28 жовтня до КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» завітало понад 48 людей, а 5 з них – уперше.

29 жовтня 2021 року, 15:32

Тематичні акції з донорства крові та компонентів крові активніше залучають людей до порятунку людей. Уже не вперше провели подію у Дніпрі, але цей формат яскраво представлити саме до дня Гелловіна. Деталі читайте у статті.

alt text

Як виникла ідея відповідної донорської акції?

ДонорUA закликав завітати до центру крові та напередодні містичного свята зробити добрі та світлі справи. Донорська ініціатива мала на меті зібрати крові та компоненти крові перед вихідними, адже тоді спостерігають найбільший дефіцит. Вона необхідна онкохворим, вагітним, потерпілим в аваріях, пацієнтам під час операцій і т.д.

«Керівництво КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» звернулося до нас, бо їх запаси крові стрімко закінчувалися, а потреба залишалася стабільно високою. Особливо бракувало 0 (І) Rh+ крові. Ми з партнерами вирішили швидко організувати яскраву та тематичну акцію. Бути донором – це як бути зубною феєю. Тебе ніколи не побачить реципієнт, але він безмежно щасливий, коли отримує найцінніший подарунок – гемокон твоєї крові», – сказали представники ДонорUA.

Уже не вперше провели подібну ініціативу в Дніпрі та помітили активну діяльність донорів, які прагнуть допомогти. Постійно приходять охочі поділитися кров'ю та компонентами крові. Вони залучають друзів, знайомих, близьких; цікавляться бонусною програмою; читають статті; слідкують за діяльністю системи рекрутингу і т.д. Це неймовірно мотивує на подальші дії.

alt text

Яка програма була передбачена на події?

28 жовтня до КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» завітало понад 48 людей, а 5 з них – уперше. Донори могли визначити групу крові, провести її аналіз і зробити донацію для пацієнтів. Вони отримали частування та солодощі від благодійного фонду «Помогаєм», карамельки від Олени Габайдуліної та пляшку артезіанської води «Природне Джерело». Kayak Club Dnipro видав усім присутнім сертифікат на катання на каяках, а школа англійської мови подарувала сертифікати на чотири заняття. Ще бренд Gelius подарував новим донорам підставки для телефонів. Тими щасливицями стали Христина Коротишева, Олександра Пашковська, Мар'яна Біркіна, Інна Шульженко та інші. Ще біржа благодійності «ДоброДій» тішила активних своїми листівками. Також донори фотографувалися на фоні тематичної фотозони до дня Гелловіна та увіковічили яскраві моменти.

«Донорство – це можливість допомогати людям не на словах, а на ділі. Я прагну надихнути якомога більше людей ділитися своєю кров’ю. Упродовж цього року близько 80 друзів і членів моєї команди стали регулярними донорами», – сказав засновник Kayak Сlub Dnipro Станіслав Колкунов.

Цією подію вдалося об’єднати неймовірно кількість людей задля порятунку пацієнтів. Приходили подружжями, батьки з дітьми, друзі, колеги – усі показували, що донорство може бути безпечним, корисним і життєво необхідним.

alt text

Чи задоволена команда ДонорUA результатом?

Ініціатива допомогла згуртувати донорів і врятувати сотні людей, зібравши значні об’єми крові. Якщо необхідно, щоби кров здавали 33 людини на 1000 населення, то в Україні цей показник становить приблизно 13.

Команда ДонорUA подібними ініціативами прагне витворити регулярне добровільне та безоплатне донорство, завдяки якому не порушуватиметься питання дефіциту крові та компонентів крові. Завдяки акції змогли зібрати сотні літрів крові для пацієнтів і залучили нових людей до руху. Певні, що нові міста відгукнуться не менш активно.

Разом – до великих цілей.

![][https://donor.blob.core.windows.net/images/321eaf13-6d7b-48a1-848f-af48b826dff5.jpeg]

Довідка

ГК «Нові продукти» – один із найбільших виробників напоїв та закусок в Україні. Компанія працює понад 18 років і внесена до Реєстру найбільших платників податків у країні. Сьогодні група компаній експортує свою продукцію в 19 країн, зокрема Китай, Німеччину, Італію, Чехію, Іспанію, Ізраїль, Уганду, Вірменію, Угорщину, Азербайджан, Грузію та інші. У компанії працює близько 1500 людей. Щодня New Products Group обслуговує понад 25 000 покупців та 106 000 активних торгових точок по всьому світу, випускає 220 асортиментних товарів під 17 брендами.

Біржа Благодійності «ДоброДій» – перша повністю цифрова благодійна біржа в Україні. Вона працює за принципом краудфандингу. Працівники вперше використали чат-бот для збору благодійних пожертв. За 6 років існування удалося реалізувати понад 800 проєктів на суму понад 28,5 млн грн. Організація допомогла 700 дітям із важкими захворюваннями. Біржа посіла 2 призових місця в Національному конкурсі «Благодійна Україна» 2020 р.

Дніпропетровська обласна станція переливання крові – це комунальне підприємство, що заготовляє цільну кров, плазму та тромбоцитну масу. Станція приймає донорів з будь-яким місцем реєстрації. Для донації донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код (якщо у вас – ID-картка, то це – витяг про місце реєстрації). Станція обладнана зчитувачем для ID-карти.

Благодійний фонд «Помогаєм» прагне об'єднувати тих, хто хоче допомогти, з тими, кому потрібна допомога. Вони мають на меті робити якісні інноваційні проєкти силами професійної команди фонду із залученням широкого кола партнерів і донорів.

Gelius – це український бренд, який розробляє та виробляє аксесуари для мобільних телефонів і smart-гаджетів. Команда прагне, щоби все більше людей мало можливість насолодитися якісними гаджетами, музикою, швидкістю, зручністю, захистом. До продукції входить повна лінійка товарів аксесуарів для мобільних телефонів, зокрема Bluetooth-динаміки, бездротові навушники, smart-годинники, автомобільні та мережеві зарядні пристрої, додаткові батареї, USB-кабелі, автомобільні утримувачі, захисне скло тощо. Цей бренд комбінує дизайн, надійність, високу продуктивність, драйв, швидкість, інновації та практичність.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.