Стратегічний запас крові в Україні створено!

n/a

24 лютого 2022 року, 20:21

Українці!

На сьогодні є потреба крові для формування стратегічного запасу! Надзвичайно вдячні за вашу підтримку та ваші дії. Завтра продовжуємо та просимо звернути увагу на важливі моменти!

  1. Підготовка до здачі крові! Сьогодні багато кого не прийняли через те, що донор був не підготовлений. Підготовка зробить ваші дії максимально ефективними. Якщо ви не дотримуєтесь дієти донора, приймаєте ліки чи маєте діагноз/хворобу і приховаєте це та все таки здасте кров — вона піде на утилізацію після обстеження! В умовах війни і перевантаження на центри крові ми просто не маємо права витрачати їх ресурс на такі ситуації.

Протипокази абсолютні: https://donor.ua/pages/4

Протипокази тимчасові: https://donor.ua/pages/5

Як підготуватися до кроводачі: https://donor.ua/pages/2275

Де здати кров та графіки роботи шукайте за посиланням: https://donor.ua/centers та слідкуйте на наших сторінках в соціальних мережах. Під час війни графіки тимчасово можуть бути змінені.

З СОБОЮ МАТИ ПОТРІБНО ПАСПОРТ!!!

Увага, не ДОДАТОК ДІЯ. Багато центрів крові її не приймають. Паспорт та довідку про місце реєстрації, якщо у вас пластикова ID-карта.

  1. Запаси в центрах крові! Вони потрібні на постійній основі, а не разово.

Просимо вас ставитись із розумінням до вимог центрів крові. Якщо вам сказали — на сьогодні досить, більше донорів не приймаємо — це зовсім не тому, що є фізична втома чи небажання. Кожен центр крові має свою пропускну спроможність. Просто зібрати кров не достатньо. Її ще потрібно обстежити, розподілити на компоненти, покласти на зберігання, розподілити серед лікарень.

На сьогодні в декількох центрах крові є обмежений ресурс по розхідних матеріалах. Їх треба берегти й використовувати раціонально і з розумом. Завтра у нас можуть бути донори, але не буде у що робити забір крові. Це питання також тримаємо на контролі, і якщо терміново потрібно буде оголошувати збір коштів на витратні матеріали — ми це зробимо.

Хоч вже зараз хочемо подякувати багатьох людям, які вже фінансово підтримують Проєкт. Звіт буде завтра зранку щодо отриманих коштів.

  1. Робота центрів крові!

Центи крові працюють на межі людських і технічних можливостей.

Якщо вам не відповідають на телефон/в соціальних мережах спеціалісти центрів крові — не обурюйтесь. Ми сьогодні опрацювали понад 400 звернень на телефон і вайбер. Не рахуючи соцмереж. Звернень до центрів крові в рази більше. Якщо ви маєте можливість — поїдьте в центр крові самостійно. І будьте готові, що доведеться розвернутися і прийти іншим разом.

Закликаємо вас до спокою та до розуміння!

Ми в ДонорUA намагаємося наскільки це можливо підтримувати зв'язок з центрами крові, реагувати на їх запити та оперативно інформувати вас. Але, на жаль, не всі можуть щось прогнозувати навіть на завтра. Тому — підписуйтесь на наші сторінки! Ми повідомимо, щойно будемо щось знати.

Ми будемо вам вдячні, якщо ви нам будете повідомляти, вісті з полів — тобто, з ваших центрів крові. Працюють, не працюють, як працюють і т.д. Пишіть на Вайбер — 067 208 03 03.

Ваша допомога — неоціненна! Здати кров може тільки людина. Її не виготовляють на заводі, її неможливо купити. І поки наші воїни рятують нам життя, наш обов'язок поділитися кров'ю з ними. Сил нам. Мудрості й здорового глузду. Україна понад усе!!! 💛💙

Особливе прохання до ЗМІ. Звертайтесь. Питайте. Уточнюйте інформацію. Ми допоможемо. І ви нам допоможіть.

Поширення, будь ласка!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.