«ДонорUA» анонсує старт кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»

14 вересня 2022 року, 16:02

alt text

«ДонорUA» у співпраці з Українським центром трансплант-координації та Проєктом ЄС «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я» закликають долучитися до руху на підтримку добровільного й активного донорства. Стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є запорукою національної безпеки та обороноздатності країни, особливо в умовах воєнного стану.

Кампанію «Твоя кров може воювати. Стань донором» ілюструє мурал на воротах обстріляного рашистами будинку в центрі Харкова. Художник Гамлет Зіньківський створив цей мурал після того, як сам здав кров для фронту. Автор надав право використовувати його роботу, аби вона надихала на донорство інших людей.

Чому саме зараз

Україні потрібно збільшувати запаси крові. Бо війна створює нові виклики: кров щодня необхідна, аби рятувати поранених захисників. І так само щодня кров потрібна для лікування цивільних пацієнтів. Тому українці в тилу мають надійно тримати донорський фронт і допомагати формуванню в країні запасу безпечної і якісної крові.

Як стати донором

  • Звернутися безпосередньо до центру крові, якщо саме в цей день там очікують на донорів. Якщо в регіоні знижується запас крові або виникає гостра нестача конкретної групи крові, медичні заклади повідомляють про це на своїх офіційних сторінках або в соцмережах.

  • Записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і при потребі крові зв’язуються з ними. Список центрів крові можна знайти на нашому сайті.

  • Записатися онлайн в реєстр донорів. Кожен, хто бажає задонатити кров, може зареєструватися на «ДонорUA» і чекати повідомлення чи запланувати кроводачу на зручну дату самостійно.

Важливо! Якщо центри крові не повідомляють про нагальну потребу, не варто створювати черги. Долучення через реєстр дає змогу раціонально й організовано використовувати донорські та медичні ресурси.

Попри різні національності, групи й резуси, у нас одна кров – українська, вона може воювати та перемагати. Стань донором.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.