Кров для порятунку понад 100 пацієнтів зібрали на виїзній донації у MIRUM Clinic

Більш ніж 40 донорів здали кров під час заходу «Ділюся кров’ю, вірою й любов’ю»

30 травня 2023 року, 19:58

29 травня ми зібрали понад 18 літрів крові для військових і цивільних пацієнтів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова.

До виїзної донації «Ділюся кров’ю, вірою й любов’ю», яку організували ДонорUA спільно з партнерами — лікувально-діагностичним центром «Мірум», БО «БФ Патронатна служба Азову «ЯНГОЛИ АЗОВУ» та благодійним фондом «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ ЮА» — долучилися понад 40 донорів. Підтримали подію артисти Анна Добриднєва, Влад Дарвін та Артур Боссо.

«Такі виїзні акції зручні тим, що людина може запланувати донацію заздалегідь, і прийти на визначений час, уникаючи черг. А також отримає всю необхідну інформацію про те, як підготуватися. А зареєструвавшись у кабінеті донора на сайті donor.ua, ще й зможе фіксувати всі донації у своєму профілі — це допоможе підійти до донорства більш системно, адже кров зараз потрібна постійно, і регулярно поповнені запаси — це врятовані життя», — говорить Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка та організаторка події від ДонорUA.

Культура донації крові в Україні формується пришвидшеними темпами через війну. Такі акції, як «Ділюся кров’ю, вірою й любов’ю» рятують життя десяткам військових і цивільних та надихають інших долучатися.

«Це наша перша ініціатива з залучення донорів крові. Ми робимо це за підтримки ДонорUA для центру переливання крові в інституті кардіохірургії ім. М. М. Амосова. В майбутньому плануємо такі акції на постійній основі. Вже є попередня домовленість на серпень з іншими центрами забору крові та БО «БФ Патронатна служба Азову «ЯНГОЛИ АЗОВУ» та благодійний фонд «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ ЮА» — розповів медичний директор клініки «Мірум» Андрій Масик.

Ви можете стати донором, долучившись до однієї з виїзних донацій, які проводить ДонорUA за підтримки партнерів, а також запланувати донацію в центрі крові вашого міста.

Створіть кабінет на сайті і зробіть донорство стилем життя!

Фото, надані клінікою Mirum — за посиланням.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.