Побач та розквітай з ДонорUA: у Києві презентували фотопроєкт, присвячений донорам крові

Побач та розквітай з ДонорUA: у Києві презентували фотопроєкт, присвячений донорам крові

Виставка буде розміщена у ТРЦ Gulliver протягом двох тижнів

19 червня 2023 року, 14:14

14 червня, у Всесвітній день донора, у Київському ТРЦ Gulliver відбулося відкриття кампанії «Розквітай» від ДонорUA. Однією з ключових подій на відкритті стала презентація фотопроєкту «Побач», присвяченого донорам крові.

«На виставці представлені портрети 12 донорів, не знайомих між собою — їх об’єднує лише наш проєкт. Їхні історії донорства ми дізналися з дружніх розмов. Це 12 звичайних, але харизматичних і світлих людей різного й фаху, з різним донорським стажем, і кожен глядач у комусь із них зможе побачити себе. Ми навмисне збирали таку вибірку, аби кожна людина серед цієї компанії знайшла собі «товариша» й побачила себе. Для підсилення цієї рефлексії серед експозиції розмістили люстерко — портрет, можливо, майбутнього донора. Перейшовши за QR-кодом на дзеркалі, можна розповісти власну історію, якщо ви вже здаєте кров, або зареєструватися на ДонорUA та почати писати свою історію», — розповідає проєктна менеджерка ДонорUA та координаторка кампанії «Розквітай» Євгенія Якобчук.

Переглянути портрети та прочитати історії донорів можна за посиланням.

Виставка буде розміщена у ТРЦ Gulliver протягом двох тижнів. Окрім презентації фотопроєкту, на відкритті кампанії «Розквітай» було організовано донацію крові, висадку гортензій — квітів, що є символом кампанії, та брифінг за участі співзасновниці ДонорUA та президентки ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірини Славінської, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та головної амбасадорки кампанії — співачки KOLA.

Кампанія «Розквітай» розповідає про красу та користь донорства крові та популяризує його передусім як практику, яка покращує здоров’я та настрій самих донорів. У межах кампанії разом із фотопроєктом «Побач» передбачені також:

  • серія акцій «Заквітчуй» — висадка гортензій, які стали символом кампанії;
  • просвітницька програма «Знай» — лекції, ефіри та інтерв’ю з експертами та блогерами;
  • «Скуштуй»: розробка меню для донорів крові;
  • вечірка «Неофіт-паті» для тих, хто здає кров уперше;
  • ексклюзивний мерч кампанії від w8less;
  • участь артистів-амбасадорів.

Стежити за анонсами в межах кампанії та іншими важливими новинами у сфері донорства можна на сайті кампанії «Розквітай».

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund.

На сьогодні база ДонорUA налічує понад 120 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.