60 співробітників НКРЕКП здали кров на корпоративному заході з ДонорUA

60 співробітників НКРЕКП здали кров на корпоративному заході з ДонорUA

Команда зібрала понад 25 літрів крові — потенційно це до 150 врятованих життів

21 червня 2023 року, 09:30

У травні ми провели корпоративний день донора для Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Команда зібрала понад 25 літрів крові — потенційно це до 150 врятованих життів. Кров’ю поділилися 60 співробітників Комісії, частина з яких стали донорами вперше.

«В НКРЕКП розуміють, що в Україні постійно є потреба в донорській крові, особливо під час воєнного стану, коли багато українських захисників, захисниць та цивільних зазнають поранень внаслідок бойових дій, обстрілів та ракетних атак. Тому ми оперативно повідомили наших співробітників про цю акцію та організували все необхідне, щоб вона відбулась в Комісії. Я також особисто взяв участь в акції. Хочу сказати, що кров здаю не вперше, бо таким чином можна допомогти багатьом людям, які потребують донорської крові», — зазначив керівник апарату НКРЕКП Олег Кострикін.

«Коли я дізналась, що в приміщенні НКРЕКП буде проводитись акція з донорства, я відразу погодилась взяти у ній участь. Я впевнена, що кожен, хто має відповідне здоров’я, також погодився та прийшов здавати кров. Це найменше, що людина може зробити для інших людей. Кожна крапля крові може для когось стати в нагоді, особливо зараз, особливо, коли в країні йдуть бойові дії. Українці завжди допомагали один одному», — підкреслила очільниця одного зі структурних підрозділів НКРЕКП Світлана Терещенко.

«Для нас надзвичайно цінно бачити, як ідею корпоративного донорства підтримують і в приватних, і в державних структурах. Такі виїзні акції зручні тим, що людина може запланувати донацію заздалегідь, і прийти на визначений час, уникаючи черг, а також отримати всю необхідну інформацію про те, як підготуватися. Також ми запрошуємо реєструватися у кабінеті донора на сайті ДонорUA: це допоможе фіксувати всі донації в одному місці, а отже — підійти до донорства більш системно, адже кров зараз потрібна постійно, і регулярне поповнення запасів — це врятовані життя», — говорить Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка та організаторка події від ДонорUA.

Кров потрібна щодня, і громадяни України, старші від 18 років, вагою понад 50 кг та без медичних протипоказань можуть стати донорами. Як це зробити?

  • Зареєструйтеся на платформі ДонорUA, оберіть зручний день для здачі крові та заплануйте донацію в особистому кабінеті.
  • Організуйте у своєму колективі корпоративний день донора, як це зробили в НКРЕКП, а ми допоможемо.

Приєднуйтеся до донорського руху разом з ДонорUA!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.