Кампанія #Розквітай із ДонорUA у Дніпрі: 27 людей здали кров на виїзній донації

Кампанія #Розквітай із ДонорUA у Дніпрі: 27 людей здали кров на виїзній донації

Більше 10 л донорської крові зібрали для діток з онкозахворюваннями

4 липня 2023 року, 21:50

4 липня у Creative State of Dnipro здійснили виїзну донацію крові. Це перша така подія у Дніпрі після старту кампанії #Розквітай із ДонорUA. Під час заходу 27 донорів здали кров на потреби онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Забір здійснювала бригада фахівців Дніпропетровської обласної станції переливання крові.

Кампанія #Розквітай від ДонорUA присвячена користі та красі донорства крові. Розпочалась вона 14 червня цього року, на Всесвітній день донора. В межах кампанії проведуть різноманітні проєкти та активності: лекції та ефіри від медиків і блогерів, мистецькі ініціативи тощо. Вже зараз доступний стильний та якісний мерч, розроблений у колаборації із українським брендом W8less, а головною амбасадоркою кампанії стала співачка KOLA. Одним із заходів у межах #Розквітай стала донація у Creative State of Dnipro.

«Говорячи про донорство, ми акцентуємо увагу на тому, наскільки воно важливе для порятунку життів — і це справді так. Кампанія #Розквітай покликана розповісти про й про інший бік донорства, а саме про його користь для здоров’я, і про те, яку роль донори виконують у зміцненні громадянського суспільства. Для європейців донорство крові — така сама норма, як, скажімо, волонтерство вихідного дня у будинках для літніх людей, притулках для тварин абощо. Це форма дозвілля, яскравий досвід, складова способу життя. Мета #Розквітай — наблизити Україну до цього рівня. Дякую Creative State of Dnipro, які розділяють наші цінності й допомагають просувати кампанію у Дніпрі, всім донорам і волонтерам, які долучилися до події, а також нашим постійним партнерам Gelius Ukraine, котрі підтримують усі наші заходи», — коментує Ірина Славінська, засновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська організація донорів України».

«Людяність — один із базисів, закладених у філософію компанії Creative States. Віримо, що людське життя – безцінне, тому будуємо Creative States як сучасний та емпатичний бізнес, який допомагає тим, хто цього потребує. З особливою увагою ставимося до ініціатив з безпеки здоров’я і життєдіяльності: у 2021 проводили масштабні вакцинації проти COVID-19 для наших резидентів та їхніх близьких, у лютому 2022 та навесні 2023 року — разом із сертифікованими фахівцями навчали всіх охочих технік домедичної допомоги. Тому залюбки доєдналися до ініціативи ДонорUA, оскільки сьогодні донації надважливі і для цивільних, і для військових потреб. Віримо, що завдяки таким проєктам українці виховують в собі культуру донорства. Бо той, хто врятує одне життя — врятує весь світ», — зазначає Ілля Кенігштейн, CEO компанії Creative States.

Під час події серед донорів розіграли павербанк від партнера ДонорUA — компанії Gelius Ukraine, а герой фотопроєкту #Побач та засновник Kayak Club Dnipro Станіслав Колкунов подарував донорам сертифікати на каякінг. БФ «Янголи Спасіння» пригостив смачними подарунками усіх донорів, аби вони відновилися та підкріпилися після процедури. Крім того, четверо працівників фонду також здали кров: «Події в Україні спонукають до швидкого прийняття рішень, тому, коли з‘явилась можливість долучитися до донорського руху у Дніпрі, ми одразу підтримали ідею та прийняли запрошення долучитися», — коментують у Фонді.

Фото з події — у нашому Facebook.

Стежити за новинами кампанії та анонсами майбутніх подій можна на сайті ДонорUA та сторінці #Розквітай. Усі охочі також можуть долучитися до кампанії, наприклад:

Дякуємо всім, хто допомагає рятувати життя та розквітає з ДонорUA!

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 130 000 донорів. Більше 7 000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Creative States — сервісна компанія офісних рішень для команд будь-якого масштабу. Основне ядро резидентів — міжнародні та українські ІТ-корпорації, стартапи, венчурні фонди, інноваційні компанії, а також реальний сектор економіки; окрім зрілого бізнесу, простори мережі популярні серед фрілансерів. Сьогодні компанія оперує 5 просторами загальною площею 15000м² та місткістю понад 2500 робочих місць у Києві та Дніпрі. Резидентами Creative States стали monobank, Дія.City, Європейська Бізнес Асоціація, Fiverr, Lyft, Pomitni та багато інших українських та міжнародних бізнесів.

Благодійний Фонд «Янголи Спасіння» — організація оперативного реагування на потреби населення та подолання гуманітарних криз.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.