ДонорUA закликає центри крові використати готове діджитал-рішення для взаємодії з донорами

ДонорUA закликає центри крові використати готове діджитал-рішення для взаємодії з донорами

Використання платформи прибирає зайві бар’єри між донорами і центром крові

24 липня 2023 року, 10:29

alt text

Платформа ДонорUA надає безкоштовно центрам крові готове цифрове рішення для залучення та координації донорів і організації роботи.

Яка користь для центрів крові?

Це дасть змогу зручно запрошувати до донації й у декілька кліків координувати спільноту донорів центру крові. Використання платформи прибирає зайві бар’єри між донорами і центром крові (пошук інформації, планування тощо) та робить донорство доступнішим, зручнішим і зрозумілішим для самих донорів, як досвідчених, так і потенційних.

Ще на початку березня було оприлюднено проєкт розпорядження КМУ «Про схвалення Стратегії розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів на 2023-2025 роки з її реалізації». Одна зі стратегічних цілей у межах цього документа — «Посилення спроможності суб’єктів системи крові щодо створення сприятливого середовища для розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові, поваги до людської честі та гідності, забезпечення безпеки життя і здоров’я донора під час виконання ним донорської функції».

І це саме те, для чого створена наша платформа. Тобто задля виконання цієї стратегічної цілі необхідно або створення нового відділу в штаті центру крові щодо рекрутингу донорів, або застосування існуючого інструменту — платформи ДонорUA.

«ДонорUA вже сьогодні співпрацює з Міністерством охорони здоров’я та має меморандум про спільні напрямки роботи із СДУ «Український центр трансплант-координації». Окрім того, завдяки інструменту Youscan в реальному часі ми моніторимо потреби системи крові в інтернеті та використовуємо інформацію для ефективного залучення донорів, що вже зареєстровані на платформі ДонорUA — запрошуємо їх зробити або запланувати донацію. Ми будемо щасливі розширити співпрацю з кожним центром крові задля формування достатнього запасу крові як для цивільних, так і військових.

На сьогодні більша половини центрів крові виконують мобілізаційне завдання. А це означає, що на їхні плечі лягають ще більші обʼєми заготівлі крові. Система ДонорUA вже налічує понад 130 000 донорів, які свідомо обрали позицію вести здоровий спосіб життя і завжди бути готовими до заклику здати кров чи її компоненти. Ба більше — ми працюємо над бонусних системою та різними заходами, які формують культуру донорства крові в країні», — наголосила співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Ірина додала, що на платформі ДонорUA вже розроблено кабінет центру крові, де є функціонал:

  • залучення вже зареєстрованих донорів до донацій в центр крові;
  • формування графіка роботи центру крові та планування часу донацій з метою уникнення черг, що дозволить ефективно керувати навантаженням на працівників центру;
  • ефективна та пряма комунікації з донорами через платформу;
  • інструменти організації віддаленої роботи з системою для виїзних бригад;
  • автоматизований процес друку анкет донора, надсилання результатів аналізів донорам та багато іншого, що може бути в нагоді для центру крові та донорів.

Нині, завдяки роботі координаційного центру, ми маємо змогу точково закривати запити реципієнтів, яким потрібна кров — на пошук донора витрачається не більше 20 хвилин. Наразі закрито вже понад 7000 таких запитів.

На сьогодні в системі ДонорUA вже понад 135 000 користувачів, які мають кабінети із функціоналом що наразі дозволяє:

  • знайти найближчий центр крові та всю необхідну інформацію про нього;
  • запланувати донацію на конкретний день і час;
  • відстежувати інтервали між донаціями;
  • обрати реципієнта, аби здати кров для конкретної людини;
  • зареєструватися на виїзну чи тематичну донацію від ДонорUA або ж центру крові;
  • створити власну спільноту донорів;
  • отримувати бонуси та подарунки від ДонорUA та партнерів.

«Все, чого зараз потребують наші користувачі — замкненої інформаційної системи та залучення в неї центрів крові, аби створити нерозривний процес їхньої взаємодії. І ДонорUA вже має всі необхідні для цього рішення. Тож закликаємо центри крові долучатись до платформи та оптимізувати процес донорства крові для всіх його учасників», — підсумували в ДонорUA.

Команда ДонорUA відкрита до співпраці. Ми розповімо, як користуватися функціоналом сайту, надамо технічну та юридичну підтримку, а також допоможемо полегшити кропітку роботу центрів крові та створити сучасні і комфортні умови як для працівників центру крові, так і для донорів.

Запрошуємо до співпраці та центрів крові і як наступний крок пропонуємо написати нам на електронну пошту info@donor.ua, аби розпочати плідну співпрацю.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.