63 працівники «Фармак» поділилися кров’ю під час корпоративного дня донора

63 працівники «Фармак» поділилися кров’ю під час корпоративного дня донора

Забір здійснювала виїзна бригада Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова

27 липня 2023 року, 15:20

25 липня ДонорUA провели корпоративну донацію крові в головному офісі АТ «Фармак». 63 співробітники компанії здали кров — більшість робили це не вперше і не планують зупинятися. Забір здійснювала виїзна бригада Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

«Кому, як не фармацевтичній компанії, знати, наскільки важливо вчасно отримати ліки, коли потребуєш їх. Кров теж здатна когось зцілити, але її не виробляє жодне підприємство — лише ми самі. Велика подяка команді АТ «Фармак», яка підтримує соціально важливі ініціативи й ділиться власною кров’ю для допомоги співвітчизникам», — говорить Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка ДонорUA та організаторка корпоративних донацій.

«Крові треба багато — зараз багато військових лікуються у нас, переносять складні операції. Проводиться багато трансплантацій, і потреба у крові дуже висока», — коментують співробітники інституту ім. Шалімова.

«Коли перебуваєш у тилу, здається, що чим би ти не займався, цього недостатньо для перемоги. Працювати, донатити, не зупинятися — зараз всі ми взяли такий темп. Утім, завжди варто шукати додаткові можливості для допомоги нашим військовим та співгромадянам, які опинилися у складній ситуації. Тож, коли дізналася, що Фармак організовує День донора, сумнівів не залишилося: треба брати участь. Все пройшло легко та швидко. А усвідомлення, що твоя кров може врятувати 2-3 життя, ні з чим не зрівняти. Особливо приємно, що на ініціативу відгукнулися десятки колег. Погодьтеся, працювати разом зі свідомими людьми — це круто. Тож, якщо здоровʼя дозволяє зробити добру справу — не сумнівайтеся, ставайте донорами, це зовсім не страшно», — ділиться Вікторія Попович, старша фахівчиня відділу зі звʼязків з державними органами АТ «Фармак».

Корпоративні дні донора — можливість для бізнесу та державних установ організовано долучитися до донорського руху. Такі заходи розвивають корпоративну соціальну відповідальність компаній та культуру донорства в суспільстві. У разі, якщо захід є платним, отримані кошти дозволяють ДонорUA організовувати інші тематичні події для залучення донорів, вести просвітницьку діяльність і транспортувати донорську кров до прифронтових регіонів.

Ви можете замовити корпоративний день донора для своєї компанії, зареєструватися на ДонорUA і стати донором самостійно, створити на сайті власну команду, а також підтримати діяльність ДонорUA фінансово — наприклад, налаштувати регулярний платіж на Buy Me a Coffee, або задонатити іншим зручним для вас способом. Дякуємо всім, хто ділиться кров’ю й коштами, бере участь у наших ініціативах, підтримує нас інформаційно та допомагає розвивати донорський рух.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.