52 доставки донорської крові на передову ДонорUA здійснив завдяки кампанії #МиОднієїКрові

52 доставки донорської крові на передову ДонорUA здійснив завдяки кампанії #МиОднієїКрові

Завдяки продажу мерчу із ілюстраціями від українських митців проєкт спрямував понад 2,1 млн грн на порятунок життів тисяч українських захисників та захисниць, а також цивільних у прифронтових територіях

10 серпня 2023 року, 12:24

Від липня 2022 року ми зібрали кошти на 52 виїзди із донорською кров’ю в гарячі точки в межах проєкту Lifesaving Merch з ініціативи ПУМБ #МиОднієїКрові. Завдяки продажу мерчу із ілюстраціями від українських митців проєкт спрямував понад 2,1 млн грн на порятунок життів тисяч українських захисників та захисниць, а також цивільних у прифронтових територіях.

«Кожні 15 гривень наближають кров до фронту майже на 1 кілометр. А за 13 місяців співпраці в рамках кампанії «Ми однієї крові» ми змогли зібрати понад 2,1 млн гривень на транспортування крові й врятувати понад 52 000 життів. Тільки за минулий місяць наші водії тричі возили кров та її компоненти у прифронтові регіони за фінансування від Lifesaving Merch, а загалом ми вже здійснили 52 такі поїздки. Кожна донація крові — це мінімум три врятовані життя, кожне замовлення цього мерчу — фінансування доставки крові на фронт», — наголошує співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина Славінська.

Кров перевозять у спеціальних авто, що обладнані холодильними камерами та здатні убезпечити персонал. Кожна така поїздка рятує понад 1000 життів.

Замовити патріотичний мерч, що рятує життя та підіймає бойовий дух українців, можна на сайті проєкту.

ДонорUA — єдина організація, яка у співпраці з МОЗ та УЦТК транспортує кров у гарячі точки. Доставка крові на прифронтові території відбувається також і завдяки підтримці нашої спільноти. Загалом ми здійснили вже понад 60 доставок крові.

Підтримати перевезення крові ви також можете, оформивши разовий чи регулярний платіж на платформі Buy Me a Coffee.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.