84 учасники «МолоДвіжу» дізналися свою групу крові

84 учасники «МолоДвіжу» дізналися свою групу крові

На «МолоДвіжі» ДонорUA також презентувати галерею #Побач — портрети донорів та їхні особисті історії

6 вересня 2023 року, 11:34

2 вересня у Львові відбувся всеукраїнський молодіжний захід «МолоДвіж. Нелегко, але мрій!». Взяла в ньому участь і команда ДонорUA, розповівши про донорство крові та організувавши інтерактив, під час якого 84 людини дізналися свою групу крові. Всього стенд ДонорUA відвідали понад 4000 осіб.

«Ми популяризуємо донорство крові всіма можливими способами, і робота з молоддю — один із них. Вільні від упереджень люди, які прагнуть допомагати країні та одне одному, розвиватися і здобувати новий досвід, які не застали радянської медицини і дивляться вперед, а не озираються назад — саме на них можна покладатися, коли йдеться про зміни. Молодь — це про прогресивну культуру, в тому числі й культуру донорства, яку ми прагнемо сформувати в Україні. Дякуємо організаторам і партнерам заходу за цю цінну нагоду», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» та членкиня Ради з молодіжних питань при Президентові України.

На «МолоДвіжі» ДонорUA також презентувати галерею #Побач — портрети донорів та їхні особисті історії. Дякуємо БФ «Крила Надії» за допомогу з розміщенням експозиції. Усі охочі могли доповнити галерею власною історією, що і зараз можна зробити за посиланням — після обробки її буде розміщено на сайті.

«Переважна більшість дорослих людей може здавати кров — хоча протипоказання існують, їх насправді небагато. Але через брак інформації та досвіду люди часто думають, що донорами, як і військовими чи волонтерами, можуть бути лише «обрані». Проте насправді ми самі обираємо себе, і проєкт #Побач — саме про це. Це історії звичайних людей, які мають різний стиль життя й донорський стаж, але їх об’єднує одне: вони наважилися поділитися кров’ю і продовжують робити це. Звичайні люди, як ви і я, зробили донорство частиною свого життя, і рятують цим життя інших», — коментує Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка ДонорUA.

#Побач — один із проєктів у межах кампанії #Розквітай, яка популяризує донорство крові як частину сучасного, здорового та стильного способу життя. Будь-хто може долучитися, наприклад:

  • отримати подарунок за першу донацію, якщо ви лише чекаєте повноліття;
  • придбати мерч від W8less, усі кошти від продажу якого спрямовуються на перевезення донорської крові до фронту;
  • подати заявку на співпрацю (опція для бізнесу);
  • стежити за анонсами подій ДонорUA в Instagram або Facebook і приєднуватися.

Реєструйтеся на ДонорUA, плануйте донації в особистому кабінеті та користуйтеся спеціальними пропозиціями для донорів. Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.