30 людей здали кров на «Зірковій донації» з ДонорUA та МУЗВАР

30 людей здали кров на «Зірковій донації» з ДонорUA та МУЗВАР

Серед них — Настя Каменських, Женя Білозеров, Григорій Бакланов, Настя Цимбалару, Нікіта Кісельов та OKS

25 вересня 2023 року, 14:07

22 вересня ТРЦ Gulliver відбулася «Зіркова донація», на якій 30 донорів здали кров. Серед них — Настя Каменських, Женя Білозеров, Григорій Бакланов, Настя Цимбалару, Нікіта Кісельов та OKS.

«Я ще до повномасштабного вторгнення активно здавав донорську кров, — говорить учасник акції Женя Білозеров, — Тому подія не є для мене чимось новим. Я дуже радий, що проводять «Зіркову донацію», залучаючи лідерів думок. Це може змотивувати якомога більше людей почати здавати донорську кров і допомагати тим, кому вона потрібна. Вона може врятувати не одне життя. Тим паче зараз, у важкі часи для країни і українців».

Захід відбувся у межах спільної ініціативи ДонорUA та МУЗВАР «Музика і перемога в нашій крові».

«Донорську кров нічим не можна замінити, і сьогодні ця допомога ще цінніша, ніж будь-коли. Тому надзвичайно важливо, коли люди, чий голос звучить по-справжньому гучно, на власному прикладі показують, що здавати кров — просто, не страшно та потрібно. Дякуємо всім, хто долучилися до цієї ініціативи та допомогли врятувати людські життя», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Зі свого боку редакція МУЗВАР підкреслила, що подібна ініціатива — найменше, що може зробити креативна індустрія для потреб країни.

«Ми вдячні представникам музичної індустрії, що приєдналися до «Зіркової донаціі». Зараз ми можемо займатися культурним пластом, просувати українську музику саме завдяки нашим захисниками та захисницям. І подібні ініціативи — це найменше, що ми можемо зробити для них. Для МУЗВАРу подібна спільна акція — перший досвід. Проте впевнені, що у майбутньому нас очікує ще багато ініціатив разом із ДонорUA», — зазначив співзасновник МУЗВАР Льоша Донцов.

Тридцять донорів — це 13,5 літрів крові для військових і цивільних пацієнтів. Кожна донація здатна врятувати 3 життя — дякуємо всім, хто долучається до цієї справи. Фото з події — за посиланням.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 135 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

МУЗВАР — музичний портал про шоубізнес та креативну індустрію України. До екосистеми входять телеканал, друкований журнал, сайт та соціальні мережі. Ресурс транслює розважальний, аналітичний та інформаційний контент, популяризує нову українську музику та розповідає про музичний спадок країни часів незалежності.

ТРЦ Gulliver — один з найбільших центрів дозвілля та шопінгу, що знаходиться у самому серці столиці (Спортивна площа, 1А). У ТРЦ Gulliver подбали про все, аби час, проведений разом, був насиченим, комфортним та безпечним. Для ідеального шопінгу — понад 250 магазинів від українських та світових брендів. Для яскравого відпочинку — боулінг, кінотеатр та фітнес-комплекс з басейном. А також фудкорт із закладами на будь-який смак, ресторани та супермаркет.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.