50 людей здали кров з ДонорUA та ЦГЦ Київ

50 людей здали кров з ДонорUA та ЦГЦ Київ

Це 22,5 л крові для військових і цивільних пацієнтів

26 вересня 2023 року, 17:57

23 вересня у Creative State of Arsenal відбулася відкрита донація крові, організована у співпраці ДонорUA з київським осередком Центру Готовності Цивільних. 50 донорів здали кров для військових і цивільних пацієнтів. Забір крові здійснювала виїзна бригада Київського обласного центру служби крові.

«Тема донорства крові була гострою і до повномасштабної війни, проте зараз це питання нашої боротьби та перемоги. Українці мусять розуміти, як це працює і наскільки це важливо — чому кров мають здавати усі, хто має можливість, скільки життів вона може врятувати. Дякуємо партнерам з Центру Готовності Цивільних за допомогу в популяризації та розвитку донорського руху», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Окрім донації, під час події було проведено лекцію «Система крові, важливість та користь регулярного донорства під час війни». Гості дізналися про діяльність ДонорUA, проблематику донорства в Україні, його користь для здоров’я донорів та інші важливі аспекти. Разом з Іриною Славінською лекцію вела Альона Мига — лікарка-трансфузіологиня, завідувачка центру крові національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова.

Під час заходу відвідувачі познайомилися і з діяльністю Центру Готовності Цивільних Благодійного Фонду Сергія Притули — менеджер київського осередку Валентин Десятник презентував проєкт і розповів про напрямки його діяльності: навчання з домедичної допомоги, вогневої підготовки тощо.

«Війна триває, кожен українець та українка на своєму місці, перш за все, має підтримувати Сили Оборони. Всі ми можемо робити більше для нашої спільної омріяної Перемоги, коли є спільний фундамент знань та довіри. Саме на це працює наш проєкт. Ми щотижня в різних точках Києва готуємося в разі необхідності дати відсіч окупанту, убезпечити себе, рідних та близьких, сусідів, заглиблюємося у розуміння військової справи. Українці щодня доводять тезу про те, що ми сильні, коли готові до найгірших сценаріїв! Долучайтеся і ви до нашої спільноти!» — зазначив Валентин Десятник.

50 донорів — це 22,5 л крові для військових і цивільних пацієнтів. Кожна донація здатна врятувати 3 життя — дякуємо всім, хто долучається до цієї справи.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 135 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Центр Готовності Цивільних — проєкт Благодійного фонду Сергія Притули, ціллю якого є навчити цивільне населення базовій військовій підготовці та надати навички необхідні під час війни. В Україні працює понад 60 осередків у 17 областях. У рамках ЦГЦ проведено більше 1450 тренінгів, які відвідали понад 25 тисяч цивільних українців.

Creative States — сервісна компанія офісних рішень для команд будь-якого масштабу. Основне ядро резидентів — міжнародні та українські ІТ-корпорації, стартапи, венчурні фонди, інноваційні компанії, а також реальний сектор економіки; окрім зрілого бізнесу, простори мережі популярні серед фрілансерів. Сьогодні компанія оперує 5 просторами загальною площею 15000м² та місткістю понад 2500 робочих місць у Києві та Дніпрі. Резидентами Creative States стали monobank, Дія.City, Європейська Бізнес Асоціація, Fiverr, Lyft, Pomitni та багато інших українських та міжнародних бізнесів.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.