45 донорів здали кров у День захисника й захисниці України

45 донорів здали кров у День захисника й захисниці України

45 донорів — це 20 літрів крові для військових і цивільних пацієнтів

3 жовтня 2023 року, 16:23

1 жовтня 45 донорів здали кров на виїзній донації у Radisson Blu Hotel, Kyiv City Centre на вул. Ярославів Вал. Це був новий захід у межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного», присвячений Дню захисника й захисниці України. Забір крові здійснювала виїзна бригада Київського обласного центру служби крові.

«Нестача донорської крові була гострою і до повномасштабної війни, й після вторгнення потреби цивільних нікуди не зникли. Проте про потреби фронту ми говоримо найбільше — люди, які просто зараз захищають нас із вами, у разі поранення не можуть довго чекати на допомогу. Наш прямий обов’язок — підтримувати військових будь-якими способами, доступними кожному з нас, у тому числі — ділитися кров’ю, яку не можна замінити жодною речовиною. Сьогодні, у День захисників і захисниць України, ми провели відкриту донацію, аби нагадати усім, що донорство — це про порятунок життів, а порятунку можуть потребувати і найсильніші з нас», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

45 донорів — це 20 літрів крові для військових і цивільних пацієнтів. Серед тих, хто здали кров у Radisson Blu Hotel, Kyiv City Centre, були й військові. Кожна донація здатна врятувати 3 життя — дякуємо всім, хто долучається до цієї справи.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити? • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань; • підтримати ДонорUA і розвиток донорства фінансово ; • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах; • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.