Понад 30 дітей забезпечили донорською кров’ю на події #Розквітай з ДонорUA у Дніпрі

Понад 30 дітей забезпечили донорською кров’ю на події #Розквітай з ДонорUA у Дніпрі

12 донорів — це 5,4 л літрів крові для дітлахів з онкогематологічними захворюваннями. Цієї крові може вистачити, аби врятувати більше 30 дитячих життів

4 жовтня 2023 року, 10:58

3 жовтня у Creative State of Dnipro відбувся новий захід у межах кампанії #Розквітай від ДонорUA. Під час події 12 людей здали кров на потреби на потреби онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Забір крові проводила виїзна бригада Дніпропетровської обласної станції переливання крові.

«У межах кампанії #Розквітай ми наголошуємо на користі донорства та змінюємо саме його позиціонування на більш сучасне, зрозуміле і доступне. Мета кампанії — аби здача крові стала для людей такою ж нормальною процедурою, як стрижка. Дякуємо партнерам, завдяки яким ми маємо змогу проводити нестандартні донації, та всім донорам, які не бояться нового досвіду та рятують життя», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

12 донорів — це 5,4 л літрів крові для дітлахів з онкогематологічними захворюваннями. Цієї крові може вистачити, аби врятувати більше 30 дитячих життів. Долучайтеся і ви! Реєструйтеся на ДонорUA та отримуйте сповіщення, коли потрібна саме ваша кров.

Початково на донацію реєструвалися ще більше донорів, однак, на жаль, не всі були допущені до процедури. Перш ніж планувати здачу крові, будь ласка, переконайтеся, що ви не маєте тимчасових чи абсолютних протипоказань, і правильно підготуйтеся до донації.

Серед донорів було розіграно павербенк від Gelius, які регулярно підтримують заходи ДонорUA. Партнерами події також виступили:

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює донорство як частину способу життя — життя сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.