50 мешканців Рівного дізналися свою групу крові завдяки ДонорUA

50 мешканців Рівного дізналися свою групу крові завдяки ДонорUA

9 жовтня 2023 року, 16:02

8 жовтня у Рівному відбулися перші «Наукові пікніки», де в ході безкоштовної акції від ДонорUA 50 людей дізналися свою групу крові. Акцію було проведено у межах кампанії #Розквітай.

«Що більше людей знає свою групу крові, то ефективніше можуть працювати медики у разі надзвичайної ситуації — зокрема й ворожого обстрілу, від якого не застраховане жодне українське місто. Визначаючи групи крові, ми також залучаємо нових донорів — багато українців навіть не замислюються про те, що рятувати життя настільки просто. Ми ж розповідаємо про важливість донорства, його користь та можливості самих донорів», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Окрім визначення груп крові, на «Наукових пікніках» команда ДонорUA також презентувала проєкт #Побач. Це виставка портретів донорів, доповнених їхніми особистими історіями, яку в Рівному побачили більше 4000 містян. Люди на цих світлинах не знайомі між собою, мають різний досвід донорства, інтереси та цінності — їх об’єднує лише бажання ділитися кров’ю й допомагати людям таким чином. На сайті кампанії #Розквітай можна переглянути портрети та прочитати історії, а також розповісти власну і стати частиною онлайн-галереї #Побач.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює донорство як частину способу життя — життя сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

  • придбати мерч від W8less, усі кошти від продажу якого спрямовуються на перевезення донорської крові для фронту;
  • отримати подарунки, якщо ви лише чекаєте повноліття для своєї першої донації;
  • подати заявку на співпрацю (опція для бізнесу);
  • стежити за анонсами подій ДонорUA в Instagram або Facebook і приєднуватися.

Реєструйтеся на платформі, аби здавати кров системно і зручно. Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.