50 киян і гостей міста відвідали лекцію про безпечний секс від ДонорUA

50 киян і гостей міста відвідали лекцію про безпечний секс від ДонорUA

24 жовтня 2023 року, 10:52

22 жовтня у Культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії відбулася лекція «Кров-любов: безпечний секс і донорство». Захід було проведено в межах кампанії #Розквітай від ДонорUA у співпраці з «Бадді НаУКМА». Лекцію провела Юлія Ярмоленко — експертка з секспросвіти, психологиня, авторка книг «Малечі про інтимні речі» і «Без маячні про перші місячні». Подію відвідали 50 осіб, з яких 20 мали змогу дізнатися свою групу крові.

Лекція «Кров-любов: безпечний секс і донорство» пройшла у форматі вікторини, де всі присутні змогли перевірити свої знання про засоби контрацепції, інфекції, що передаються статевим шляхом, концепцію згоди та міфи, повʼязані із цими темами. На лекції гості дізналися усе найважливіше про безпечний секс:

  • Які помилки найчастіше роблять люди, використовуючи презервативи?
  • Чи захищає кондом від ВІЛ? Чи дійсно у ньому є «пори», через які проникають інфекції?
  • Що робити, якщо презерватив сповз або порвався?
  • Звідки взявся міф, що вони незручні, заважають задоволенню?
  • Чому презервативи — це найкращий засіб контрацепції?

Окрім того, гості дізналися, як сексуальне здоров’я та безпечний секс пов’язані з донорством крові.

«Ми в ДонорUA не просто популяризуємо донорство крові, а прагнемо побудувати зрілу культуру донорства. Одна з її складових — турбота про власне здоров’я, оскільки людина тільки тоді має ресурс на допомогу іншим, коли в достатній мірі подбала про себе. Контактуючи з будь-яким потенційним джерелом інфекції, донори несуть відповідальність і за свою безпеку, і за здоров’я реципієнтів. Наприклад, після незахищеного сексу кров не можна здавати протягом 6 місяців просто заради перестраховки, а деякі ЗПСШ можуть вибити людину з донорського строю на рік чи більше», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України», співавторка Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Після лекції гості могли безкоштовно визначити свою групу крові — 20 осіб скористалися можливістю. Також серед присутніх було розіграно подарунки від партнерів події Gelius та g’tea.

Лекція відбулася у межах освітньої програми #Знай, яка розповідає про зв’язок донорства зі здоров’ям. Програма є частиною кампанії #Розквітай, присвяченої донорству як частині сучасного стилю життя. Долучитися до кампанії можна наступним чином:

Реєструйтеся на ДонорUA, аби здавати кров системно і зручно. Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.