ДонорUA перемогли у конкурсі Act to Support від Фонду Східна Європа

ДонорUA перемогли у конкурсі Act to Support від Фонду Східна Європа

25 жовтня 2023 року, 11:08

ДонорUA (ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» стали однією з 10 команд, чий проєкт переміг в акселераційній програмі Act to Support від Фонду Східна Європа за підтримки ЄС. Організація отримає грант на доопрацювання гейміфікованого інструменту DonorUA for Teams, що допомагає створити та розвивати власну спільноту донорів крові.

«Після 24 лютого 2022 року інструменти civic tech стали невіддільною частиною в житті не лише українських громадських організацій, але й кожного українця та українки. Наприклад, зараз завдяки чату чи додатку в телефоні можна дізнатися про повітряну тривогу. Тоді як в іншому населеному пункті завдяки чатботу можна швидко повідомити про проблему у місті чи отримати консультацію. Конкурс Act to Support цього року став можливістю для громадських організацій, що напрацьовують civic tech рішення, отримати експертизу та фінансову підтримку для упровадження важливих інструментів під час війни», — зазначає Джулія Якобі, керівниця Програми підтримки громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні.

DonorUA for Teams — рішення для командного та корпоративного донорства крові. Це продукт, корисний для організацій будь-якого масштабу, щоб об’єднувати активних та потенційних донорів у спільноти. Систему можуть використовувати компанії, державні та громадські організації, волонтерські та інші ініціативні групи, спортивні команди чи творчі об’єднання — будь-які спільноти, готові разом долучатися до донорського руху.

«DonorUA for Teams — це рішення, до якого ми йшли кілька років. До цього корпоративні дні донора та групове донорство здійснювалось переважно на волонтерських засадах, несистемно і хаотично. З нашим рішенням ми можемо швидко оцінити внесок кожної групи, організації, донора, а також масштабувати залучення чинних та нових донорів до регулярних кроводач. Цим рішенням ми підтверджуємо статус ДонорUA як одного з найтехнологічніших соціальних проєктів і сподіваємось, що ця розробка відкриє нам двері не лише до корпоративних клієнтів в Україні», — коментує Олександр Краковецький, співзасновник та технічний керівник ДонорUA.

У програмі Act to Support взяли участь 20 громадських організацій. Упродовж кількох місяців команди проходили навчання, доопрацьовували свої ідеї та працювали з менторами і фахівцями. В результаті було обрано 10 організацій, які отримають фінансування на реалізацію civic tech-інструментів для підтримки українців під час війни. Серед них — і ДонорUA.

«Продукт DonorUA for Teams був розроблений передусім для бізнесу, який розвиває корпоративну соціальну відповідальність. Сьогодні бізнес підтримує боротьбу України різними способами, і донорство крові та його популяризація — обов’язкова складова нашої перемоги та добробуту. Проте ДонорUA for Teams — не лише про бізнес: для будь-яких інших спільнот, об’єднаних метою та цінностями, це можливість організовано робити важливу справу та отримувати новий досвід. Дякуємо за віру в нас!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Конкурс Act to Support проводиться у межах проєкту «Фенікс: Сильна Україна під час війни», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Реєструйтеся на ДонорUA, аби здавати кров зручно та сучасно. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.