У Львові запрацює мобільний пункт забору донорської крові: ДонорUA підписали новий Меморандум про співпрацю

У Львові запрацює мобільний пункт забору донорської крові: ДонорUA підписали новий Меморандум про співпрацю

26 жовтня 2023 року, 12:44

Мешканці та гості Львова зможуть здавати кров у пересувному донаційному пункті — бладмобілі. Для цього команда ДонорUA (ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України») підписала Меморандум про співпрацю з КНП «1 Територіальне медичне об’єднання м. Львова», ГО «Народна Самооборона Львівщини» та ГО «Ветеран Медіа». У межах співпраці партнери розпочали проєкт «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога».

«Один із головних аспектів у популяризації донорства — підвищення його доступності. Не всі можуть дозволити собі ранком робочого дня їхати до центру крові, часом через усе місто. Пересувний пункт дає донорам можливість здавати кров у зручнішому режимі, а також допомагає ефективніше інформувати містян, які ще не замислювалися про донорство. Наприклад, в Ізраїлі — країні з однією із найрозвиненіших медицин світу — 90% усієї донорської крові збирається саме у бладмобілях. Для України використання бладмобілів — це новий досвід, і ми раді втілювати його разом із зацікавленими та свідомими партнерами», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Мета проєкту «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога» — залучити якомога більше нових донорів крові та підвищити обізнаність львів’ян з цієї теми. Бладмобіль буде обладнаний усім необхідним для донацій, обстеження донора та перепочинку. На новинами проєкту можна стежити на сайті.

Реєструйтеся на ДонорUA і здавайте кров зручно та системно. Кожна донація може врятувати до трьох життів — долучайтеся до донорського руху!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.