80 донорів у Миколаєві здали кров з ДонорUA

80 донорів у Миколаєві здали кров з ДонорUA

31 жовтня 2023 року, 16:11

27 жовтня у Миколаєві на станції переливання крові провели Осінній день донора, організований командою ДонорUA. Кров для військових і цивільних пацієнтів здали 80 донорів. Захід проходив у межах кампанії #Розквітай, яка популяризує донорство.

«Дуже тішить, що цього разу людей прийшло удвічі більше, ніж було на аналогічному заході влітку. Кров здавали і досвідчені донори, і «першачки», а ще — журналісти і Перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик. Раді, що медіа та обласна адміністрація підтримали нашу ініціативу. Неодмінно проведемо день донора і взимку — на свята станція зазвичай порожня, донорів немає і запаси не поповнюються, а такі події допомагають «збадьорити» містян», — розповідає Олена Запорожченко, волонтерка ДонорUA та організаторка Осіннього дня донора у Миколаєві.

Тематичні донації у межах кампанії #Розквітай уже неодноразово проводилися у Києві та Дніпрі, і наразі географія проєкту розширюється. Подія у Миколаєві стала рекордною, зібравши більше донорів, ніж у будь-якому іншому місті за весь час кампанії.

«Мірятися горем недоречно, та ми розуміємо, що Миколаївщина потерпає від російської агресії сильніше за багато інших областей. І те, що люди тут зберігають оптимізм, бажання допомагати та ділитися внутрішнім теплом — надзвичайно цінно. Дякуємо донорам за стійкість і порятунок життів», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кампанія #Розквітай, у межах якої відбувся захід, присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює донорство як частину способу життя — життя сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.