#Розквітай: понад 10 л донорської крові ДонорUA зібрали у Дніпрі для лікування дітей

#Розквітай: понад 10 л донорської крові ДонорUA зібрали у Дніпрі для лікування дітей

15 листопада 2023 року, 15:49

9 листопада у Creative State of Dnipro відбувся новий захід у межах кампанії #Розквітай з ДонорUA. Під час події 24 людини здали кров на потреби на потреби онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Забір крові проводила виїзна бригада Дніпропетровської обласної станції переливання крові.

«Мета кампанії #Розквітай — показати, що донорство — це про кожного, що це не страшно, не боляче, не складно і не «дивно». Абсолютна більшість дорослих людей в Україні може бути донорами, а кожна донація може врятувати до 3 життів. Проводячи виїзні донації у різних містах, ми даємо людям новий досвід донорства та змінюємо уявлення про нього, і так боремося зі стереотипами», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

24 донори — це більше 10 л літрів крові для дітлахів з онкогематологічними захворюваннями. Цієї крові може вистачити, аби врятувати більше 30 дитячих життів. Долучайтеся і ви! Реєструйтеся на ДонорUA та отримуйте сповіщення, коли потрібна саме ваша кров.

Серед донорів було розіграно павербенк від Gelius, які регулярно підтримують заходи ДонорUA. Партнером події також виступив клуб Kayak Club Dnipro, подарувавши донорам сертифікати на безкоштовний прокат водного спорядження.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.