22,5 л крові зібрали ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

22,5 л крові зібрали ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

20 листопада 2023 року, 18:26

В Києві 50 донорів здали кров 18 листопада на виїзній донації у Radisson Blu Hotel на Подолі. Це був новий захід у межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного». Забір крові здійснювала бригада Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М.М. Амосова на потреби військових і цивільних пацієнтів.

«Кожна донація крові — це свято, адже вона здатна врятувати до трьох людських життів. І кожен донор чи донорка знають цю тиху, але урочисту радість після кожної процедури. Проєкт «Додай червоного» робить цю святковість видимою, аби якомога більше людей побачили, наскільки іноді просто й весело рятувати життя. Крові, зібраної у суботу, може вистачити для 150 людей — поранених військових, дітей і дорослих з тяжкими захворюваннями. Дякуємо всім, хто долучається до донорського руху!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

50 донорів — це 22,5 літри крові для військових і цивільних пацієнтів. Серед учасників і гостей заходу також було розіграно призи від українського бренду ґаджетів Gelius — дякуємо партнерам! Фото з події — за посиланням.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.