«Ніби на день народження завітав»: 35 киян здали кров на вечірці з ДонорUA

«Ніби на день народження завітав»: 35 киян здали кров на вечірці з ДонорUA

27 листопада 2023 року, 15:33

25 листопада у стінах Києво-Могилянської академії відбулася вечірка #Спробуй від ДонорUA, де 35 людей здали кров для військових і цивільних пацієнтів. Захід був спрямований передусім на донорів-початківців, і 24 учасники з 35 здавали кров уперше. Фото з події — за посиланням.

«Ми вже багато років організовуємо виїзні донації різного формату, й вирішили проводити їх у форматі вечірок саме для донорів-новачків. Мета таких заходів — показати, що донорство — це цікаво, корисно та навіть весело, що воно може об’єднувати, надихати, дарувати відчуття власної цінності та сили. Ми прагнемо, аби люди здавали кров просто тому що мають можливість допомагати, а не тому що в когось поранили на фронті батька чи захворіла дитина. Тільки так ми зможемо сподіватися, що жодне людське життя не опиниться під загрозою через брак запасів крові», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Подію провели у співпраці зі студентською організацією «Бадді НАУКМА». Забір крові здійснювала бригада Київського обласного центру служби крові. Пригощали донорів і гостей пиріжкова «Тітка Клара» та виробник снеків ОбJerky. На події розіграли павербенк від бренду ґаджетів Gelius, футболку від W8less з дизайном ДонорUA, три пари квитків у кінотеатр «Жовтень» та 2 пари промокодів на квитки від «Планети Кіно».

«Через обстріли росіян, що тривали вночі та вранці 25 листопада, не всі зареєстровані учасники змогли відвідати захід. Безмежно дякуємо Силам ППО за те, що все ж змогли провести цей день із користю. Хоча всі були стривожені й не виспалися, ми розуміли, що зібралися не просто розважитись. Всі підтримували одне одного, й атмосфера вийшла теплою і позитивною. Один із учасників поділився, що «ніби на день народження завітав», — розповідає Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка ДонорUA та організаторка вечірки #Спробуй.

Захід було проведено в межах кампанії #Розквітай, присвяченої красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров зручно та користуйтеся бонусними можливостями для наших донорів. Ви також можете підтримати донорський рух донатом — грошові внески допомагають втілювати проєкти для популяризації донорства. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.