70 киян здали кров з ДонорUA у День ЗСУ та святого Миколая

70 киян здали кров з ДонорUA у День ЗСУ та святого Миколая

7 грудня 2023 року, 10:41

6 грудня, у День Збройних Сил України та День святого Миколая, у ТРЦ Gulliver відбувся відкритий захід «Твоя кров переможе» від ДонорUA (фото). На події 70 киян здали кров для військових і цивільних пацієнтів у лікарнях Київщини. Забір крові здійснювала бригада Київського обласного центру служби крові.

«Найкращий подарунок, який ми можемо отримати сьогодні — перемога. Та ніхто не покладе її нам під подушку — ми самі маємо ставати Миколайчиками для воїнів. Одна донація крові може врятувати до трьох людських життів — це означає, що сьогодні ми зібрали подарунок, якого може вистачити для понад 200 пацієнтів, насамперед поранених військових. Дякуємо всім донорам, волонтерам і партнерам, які створили це свято натхнення та сили», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Виїзні донації крові ДонорUA організовує регулярно в різних містах України. Такі заходи допомагають залучити нових донорів, привернути увагу містян до теми донорства та змінити ставлення до нього. Це один з інструментів формування культури донорства, в якій люди здають кров, тому що їм подобається бути донорами, а не тому що комусь терміново потрібна допомога.

Реєструйтеся на ДонорUA, аби здавати кров зручно та користуватися бонусними можливостями для наших донорів. Стежте за анонсами подій, аби долучатися, або ж ставайте до лав наших волонтерів, щоби разом із нами розвивати донорський рух у своєму місті. Ви також можете підтримати нас донатом — кожна гривня, як і кожна крапля крові, допомагає рятувати життя.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.