62 доставки крові для фронту здійснили завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

62 доставки крові для фронту здійснили завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

12 грудня 2023 року, 11:47

ДонорUA спільно з МОЗ України організовує транспортування донорської крові для фронту. В цьому нам допомагає соціальний проєкт «Ми однієї крові» за ініціативи ПУМБ. У межах проєкту українські митці та бренди створюють стильний патріотичний мерч — замовляючи його, ви допомагаєте рятувати життя наших захисників і захисниць.

Від початку повномасштабного вторгнення ми вже здійснили 79 доставок крові та її компонентів крові до фронту. З них 62 профінансовано саме завдяки ініціативі банку.

«Протягом листопада ми відправили на фронт три автівки з донорською кров’ю — потенційно цього достатньо, аби врятувати близько 4500 поранених військових і цивільних. Всі три доставки були здійснені за кошти, зібрані у ході ініціативи #МиОднієїКрові, з й отриманої від банку суми ми маємо «запас» іще на два перевезення. Всього за час співпраці ПУМБ передав ДонорUA 2,65 млн грн на транспортування крові — ми безмежно вдячні партнерам за можливість разом допомагати країні у тяжкі часи», — коментує співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» Ірина Славінська.

Кров перевозять у спеціальних авто, обладнаних холодильними камерами та здатними убезпечити персонал. Одна така поїздка коштує близько 50 000 грн. Замовляйте мерч на сайті проєкту — кожні ваші 25 грн дозволяють автівці проїхати додатковий кілометр.

ДонорUA — єдина недержавна організація, яка у співпраці з МОЗ та СДУ «УЦТК» транспортує кров у гарячі точки. Ви можете в будь-який час підтримати перевезення крові довільною сумою. У вересні ми зібрали 1 млн грн на транспортування. Завдяки цьому збору та допомозі від партнерів, зокрема ПУМБ, ми маємо грошовий резерв, аби оперативно відправляти кров на мобілізаційне замовлення. Дякуємо за довіру!

Кров для потреб фронту заготовляється по всій Україні. Реєструйтеся на ДонорUA і діліться кров’ю незалежно від того, де ви мешкаєте — вона неодмінно переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.