150 000 українців рятують життя разом із ДонорUA

150 000 українців рятують життя разом із ДонорUA

19 грудня 2023 року, 15:37

Вже 150 000 донорів крові зареєструвалися на ДонорUA, аби здавати кров зручно та сучасно. Система дає можливість планувати донації, фіксувати донорський стаж та отримувати бонуси в особистому кабінеті. На ДонорUA також можна лише за 20 хвилин знайти донорів, якщо вам або вашій близькій людині потрібна допомога.

«Колись проєкт ДонорUA розпочався з Excel-таблиці, куди були занесені дані донорів. У першій версії платформи станом на 2015 рік наша база налічувала 1500 людей. Сьогодні ж наша спільнота виросла до 150 000 тисяч регулярних донорів, які рятують життя та надихають інших своїм прикладом», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

До кінця лютого 2022 року в базі було 45 000 донорів, зареєстрованих протягом 7 років. Велика біда природним чином звернула увагу людей на тему крові, і за перший тиждень повномасштабної війни у системі ДонорUA зареєструвалися 25 000 людей.

Для чого реєструватися на ДонорUA?

  • планувати донації в особистому кабінеті;
  • отримувати сповіщення, коли у вашому місті потрібна кров вашої групи;
  • зберігати довідки про донації, аби фіксувати донорський стаж і отримати премію ДонорUA Awards як Почесний, Заслужений або регулярний донор;
  • отримувати бонусні бали за кожну донацію та обмінювати їх на подарунки від наших партнерів;
  • відстежувати інтервали між донаціями, аби здавати кров регулярно;
  • залишати відгуки на центри крові задля покращення їхньої роботи;
  • брати участь у розіграшах;
  • створювати на сайті власні команди.

Також у системі діє координаційний центр для пошуку донорів для конкретних пацієнтів. На сайті є анкета, на заповнення якої витрачається не більше 2 хвилин. Щойно заявка буде оформлена, координаційний центр розглядає її та надсилає сповіщення донорам, котрі мешкають у відповідному місті та мають потрібну групу крові. З моменту заповнення анкети до планування донації першого донора минає до 20 хвилин. За 9 років ДонорUA закрили понад 7000 таких запитів.

Реєструйтеся на ДонорUA і ви, та рятуйте життя разом із найбільшою в Україні донорською спільнотою. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.