Міністр охорони здоров’я та ще 50 киян здали кров з ДонорUA на традиційній акції «Додай Червоного»

Міністр охорони здоров’я та ще 50 киян здали кров з ДонорUA на традиційній акції «Додай Червоного»

28 грудня 2023 року, 11:53

В Києві 54 донори здали кров 23 грудня у Radisson Blu Hotel на Подолі. Серед них — і міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Це була традиційна виїзна донація у межах щомісячної акції ДонорUA «Додай червоного». Забір крові здійснювала бригада Київського обласного центру служби крові на потреби військових і цивільних пацієнтів.

«На зимові свята у центрах крові зазвичай порожньо — мало хто готовий дотримуватися дієти донора, хай і триває вона один день. Тож напередодні Різдва ми вирішили допомогти поповнити запаси крові на Київщині, а також нагадати містянам про справді важливий подарунок: збережене життя. Цей подарунок ми отримуємо від ЗСУ щоранку, і не маємо права лишатися осторонь там, де самі можемо допомогти. 54 донори — це до 160 врятованих життів, зокрема й військових», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

На події здав кров і міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який закликав усіх громадян долучатися до донорського руху. Нагадаємо, що ДонорUA у співпраці з МОЗ та УЦТК організовує транспортування донорської крові для потреб фронту.

«Найцінніший подарунок, який може зробити кожен з нас — допомогти врятувати життя іншій людині. Зробити це дуже просто — здати кров. У хвороб немає свята. Немає свята і у війни. Щиро дякую всім, хто долучається до донорського руху! Дуже хочу, щоб це стало невід'ємною частиною української культури», — зазначив міністр.

54 донори — це 24 літри крові для військових і цивільних пацієнтів. Серед учасників і гостей заходу також було розіграно призи від українського бренду ґаджетів Gelius — дякуємо партнерам! Фото з події — за посиланням.

Стати частиною донорського руху може будь-хто. Що ви можете зробити?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи.

Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.