Понад 250 українців здали кров для дітей у Найтепліший день донора

Понад 250 українців здали кров для дітей у Найтепліший день донора

29 грудня 2023 року, 11:52

27 грудня у 5 містах відбулись Найтепліші дні донора, ініційовані ДонорUA. Усього 258 людей здали кров для дітей, котрі потребують переливання — переважно це маленькі пацієнти онкологічних та онкогематологічних відділень. Заходи проходили в обласних центрах крові.

Серед донорів були і люди, які прийшли з особистої ініціативи, і колективи, котрі долучилися централізовано. Так, у Тернополі кров здали 30 донорів, серед яких — представники ГО «Пласт» і «ЯДонор», що стали також співорганізаторами події, а також працівники медіа. У Вінниці в заході взяли участь 45 людей, у Чернівцях — 51, зокрема військові, що здавали кров і в решті міст. У Миколаєві серед 65 донорів були представники ОДА, міської та обласної рад і Управління охорони здоров’я. У Кропивницькому донацію підтримали колективи «Укрпошти» та Донецького національного університету внутрішніх справ — всього 67 людей.

«Сьогодні про потреби у донорській крові ми говоримо переважно в контексті війни — для порятунку військових на полі бою кров потрібна постійно. Але необхідна вона і тисячам цивільних, зокрема — дітей. Переважна частина маленьких реципієнтів — діти з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями. Досвід медицини показує, що рак у дитячому віці лікується ефективніше, але курс лікування потребує від 10 до 50 процедур переливання крові, часом і більше. Тож ми закликаємо всіх, хто має можливість бути донором, здавати кров регулярно — для тих, хто виборює перемогу сьогодні, й тих, хто відновлюватиме країну завтра», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Серед донорів було розіграно призи від бренду ґаджетів Gelius, котрі вже більше трьох років підтримують усі події ДонорUA. У Чернівцях та Вінниці подарунки для донорів надав також кінотеатр Smart Cinema, а в Тернополі — Тернопільський академічний обласний український драматичний театр імені Тараса Шевченка, оздоровчий комплекс «Алігатор», Тернопільська обласна філармонія, ТМ Funny Sleep, Дружня ресторація «Мамонт», ТРЦ «Подоляни» та кав’ярня «Скаварідка».

Донори не лише ділилися кров’ю, а й принесли безліч подарунків для малечі. У Вінниці цю ініціативу підтримала клініка «Нейромед», представники якої також привезли пакунки. Дякуємо всім, хто долучилися до події.

Найтепліший день донора — традиційна щорічна акція, яку ДонорUA організовує у період зимових свят, аби зібрати кров для маленьких пацієнтів дитячих лікарень. Реєструйтеся на ДонорUA, аби вчасно та зручно дізнаватися про наші події, здавати кров сучасно та користуватися бонусами для наших донорів.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.