Кров для понад 100 пацієнтів зібрали ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

Кров для понад 100 пацієнтів зібрали ДонорUA у Radisson Blu Hotel на Подолі

15 січня 2024 року, 17:14

У Києві 38 донорів здали кров 13 січня на виїзній донації у Radisson Blu Hotel на Подолі. Це був новий захід у межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного».

«На подію зареєструвалися більше 70 донорів, але через повітряну тривогу захід довелося перервати. Та попри російські ракети нам вдалося зібрати об’єм крові, якого може вистачити для 100 пацієнтів, військових і цивільних. Дякуємо силам ППО за захист! Величезне спасибі нашим сміливим донорам та партнерам, завдяки яким ми змогли разом зробити добру справу в теплій атмосфері», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Забір крові здійснювала бригада Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М.М. Амосова. 38 донорів — це 17 л крові, яка рятуватиме життя військових і цивільних пацієнтів інституту.

Серед учасників і гостей заходу розіграли призи від українського бренду ґаджетів Gelius — дякуємо партнерам за підтримку наших ініціатив уже понад 3 роки! Фото з події — за посиланням.

Традиційна акція «Додай червоного» проводиться у Києві щомісяця. Мета проєкту — не лише поповнити запаси крові, а й показати, що донорство може бути цікавим і навіть веселим.

Як ви можете «додати червоного» для порятунку життів?

  • зареєструватися на сайті ДонорUA і стати донором, якщо не маєте протипоказань;
  • підтримати ДонорUA фінансово — кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту;
  • стати волонтером ДонорUA і брати участь в організації заходів у різних містах;
  • поширювати інформацію про важливість донорства та наші ініціативи. Ваша кров переможе! Будь-яка участь і підтримка — важливі.
Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.