ДонорUA та МОЗ України підписали Меморандум про співпрацю

ДонорUA та МОЗ України підписали Меморандум про співпрацю

28 лютого 2024 року, 16:20

28 лютого платформа ДонорUA (ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» та Міністерство охорони здоров’я України підписали Меморандум про співпрацю. Мета партнерства — розвиток безоплатного донорства та забезпечення рівноправного і своєчасного доступу пацієнтів до якісних та безпечних компонентів крові.

«ДонорUA співпрацює з МОЗ уже не перший рік, а особливо важливою та плідною наша спільна діяльність стала під час повномасштабної війни. Разом ми допомогли системі крові вистояти в умовах безпрецедентних викликів і зокрема організували регулярне транспортування крові для потреб фронту. Тож триває і наша спільна робота», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України»)

Згідно з Меморандумом, співпраця передбачає втілення спільних проєктів у сфері популяризації донорства, рекрутингу нових донорів, проведення відповідних інформаційних кампаній та трансформації системи крові.

У жовтні 2022 року ДонорUA уже підписали Меморандум про співпрацю зі СДУ «Український центр трансплант-координації» МОЗ України, і офіційна реєстрація партнерства з самим Міністерством — наступний крок у співпраці платформи з державою. Дякуємо за довіру!

Також з 2022 року Ірина Славінська входить до складу Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану. Зокрема завдяки цьому ДонорUA допомогли державі здійснити вже більше 80 доставок донорської крові та її компонентів до прифронтових лікарень.

Реєструйтеся на ДонорUA і здавайте кров, аби разом допомагати тим, хто найбільше її потребує. Ваша кров переможе!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.